Tenisz

2022.11.12. 20:32

Billie Jean King Kupa: Románia legyőzte Magyarországot

Románia jövőre a BJK Kupa döntőjének a selejtezőjében vehet részt, míg a magyar csapat az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

Fotó: Jósa Attila

Jósa Attila

Mint arról beszámultunk, Románia az első játéknap után 2–0-ra vezetett a Nagyváradon rendezett Billie Jean King Kupa rájátszás párharcában. Szombaton így a magyaroknak három győzelemre lett volna szüksége a továbbjutáshoz, ennek érdekében Babos Csaba szövetségi kapitány az előző napon maratoni mérkőzést vívó Bondár Anna helyett Udvardy Pannát nevezte az Ana Bogdan elleni találkozóra. Jóval többen látogattak ki az Arénába, mint a pénteki napon, de a nézőszám így is messze elmaradt az előzetesen elvárttól, nagyjából 2300-an voltak a lelátón a párharc harmadik mérkőzésének kezdetén.

Fotós: Pikó Stefánia

Már az első játszmák után kiderült, hogy Ana Bogdan ellen Udvardy is „fegyvertelen”, a Kolumbiában múlt héten tornagyőzelmet arató magyar teniszező rendre a hálóba, vagy az alapvonalon túlra ütötte Bogdan labdáit. Az első szettben 6:0-ra tarolt a román lány, a második szettben is kisebb megingásai voltak csupán, így szinte hibátlan teljesítménnyel 6:2-re megnyerte a meccset.

Ezzel egyúttal eldőlt, hogy a román válogatott behozhatatlan, 3–0-ás előnyre tett szert, így jövőre a Billie Jean King Kupa döntőjének a selejtezőjében vehetnek részt, míg a magyar csapat az euro-afrikai zóna I-es csoportjában folytatja.

A szokásoknak megfelelően a páros meccset is lejátszották, ahol Monica Niculescu és Jaqueline Cristian a Jani Réka és Udvardy Panna alkotta duóval csapott össze. A román párosnak szettlabdája volt 5:4-nél, de Janiék bravúrosan fordítottak és 7:5-re megnyerték az első szettet. Innentől azonban nem volt megállás, a sokkal agresszívebb hazai játékosok állva hagyták a magyarokat és végül szuper tie-brékben a negyedik találkozón is megszerezték a győzelmet.

Végredmény: Románia – Magyarország 4–0

Ana Bogdan – Udvardy Panna 6:0, 6:2

Monica Niculescu, Jaqueline Cristian – Jani Réka, Udvardy Panna 5:7, 6:4, 10–4

Pénteken: Ana Bogdan – Gálfi Dalma 6:1, 6:4

Jaqueline Cristian – Bondár Anna 6:2, 4:6, 7:6 (7–3)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában