Helyi sport

2022.11.02. 10:55

Az idény eddigi legfontosabb mérkőzése vár a kosarasokra

A Nagyváradi VSK U és a Cholet Basket a FIBA Európa-kupa első fordulójában már találkozott egymással az idei kiírásban, akkor a franciák az amerikai TJ Campbell vezetésével magabiztos, 18 pontos győzelmet arattak (99–81).

Forrás: a szerző felvétele

Jósa Attila

A FIBA Európa-kupa 4. fordulójának mérkőzésén ma este 19 órától a Nagyváradi VSK U a francia Cholet Basket csapatát fogadja a Nagyvárad Arénában. A franciák elleni találkozónak kiemelt jelentősége van, győzelmük esetén a váradiak nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé, vereség esetén azonban a VSK U győzelmi kényszerrel kell majd pályára lépjen Belgiumban, a Kangoeroes Mechelen vendégeként. A Nagyváradi VSK U – Cholet Basket összecsapást egy hosszabb szünet követi majd, melyet a nemzeti válogatottak kötelezettségei miatt rendeltek el, így legközelebb csak november 19-én lép pályára Cristian Achim legénysége, akkor a Konstancai VSK együttesével mérkőznek meg hazai környezetben a „Vörös Oroszlánok”.
A VSK U és a Cholet Basket a FIBA Európa-kupa első fordulójában már megmérkőzött egymással az idei kiírásban, akkor a franciák az amerikai TJ Campbell vezetésével magabiztos, 18 pontos győzelmet arattak (99–81).
A nagyváradiak ellen villogó Campbell mellett további három amerikai légióst is foglalkoztat a francia klub, közülük a legjobb statisztikai mutatókkal Perry Ellis rendelkezik, de Dominic Artis és Kim Tillie is a csapat erősségei közé tartoznak. Az éves szinten mintegy 6 millió euróból gazdálkodó Cholet Basket a legjobb összeállításban érkezik Nagyváradra, a csapat a hétvégén fontos rangadót nyert idegenben, a Paris Basketball vendégeként (66–75) így az élen állóknál egy mérkőzéssel kevesebbet játszva is őrzi negyedik helyét a francia bajnokság táblázatán. A Cholet Basketnél zajló szakmai munkáról mindennél árulkodóbb adat, hogy az egyesület 8 korábbi játékosa is az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságba, ismertebb nevén az NBA-be szerződött az elmúlt években.
Ami a hazai csapatot illeti, a VSK U orvosi stábja mindent megtesz annak érdekében, hogy az idényt parádés formában kezdő Eric Neal ott lehessen a parketten ma este. A 178 centis amerikai a Bukaresti Steaua elleni találkozót megelőző utolsó edzésen szenvedett kézsérülést, így Cristian Achim vezetőedző végül a pihentetése mellett döntött. A VSK U – Cholet Basket mérkőzést a Digi Sport 4 sportcsatorna is élőben közvetíti, aki pedig élőben szeretné megtekinteni az E jelzésű csoport rangadóját, az megvásárolhatja belépőjét az Eventbook jegyiroda internetes oldalán, illetve a kezdés előtt a Nagyvárad Aréna jegypénztáraiban. Az E csoport másik mérkőzésén, szintén ma este 20.30-tól a Kangoeroes Mechelen a Rilski Sportlist ellen játszik hazai pályán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában