Tenisz

2022.11.12. 00:53

Ana Bogdan után Jaqueilne Cristian is nyert, 2–0-ra vezetnek a románok

A román női teniszválogatott 2–0-ra áll az első játéknap után Magyarország ellen a Billie Jean King-kupa rájátszásában Nagyváradon.

Fotó: Pikó Stefánia

Jósa Attila

Bár több „bennfentes” még a mérkőzést megelőző napon, a nagyváradi városházán megejtett sorsolást követően is arról beszélt, hogy valószínűsíthetően telt ház fogadja majd a román és a magyar női teniszválogatottat, az Ana Bogdan – Gálfi Dalma nyitómérkőzésre mindössze 1500 néző sereglett össze a Nagyvárad Aréna lelátóin.

A viszonylagos érdektelenség legfőbb okát természetesen lehet a meglehetősen magas jegyárakban keresni, a közösségi és hagyományos médiában is erőteljesen „megfuttatott” sporteseményen az Aréna több szektora is kongott az ürességtől, pedig látnivaló akadt bőven, kiváltképp a második mérkőzésen. A nyitómeccsen Gálfi Dalma mintha az öltözőben maradt volna az első szett során, Ana Bogdan pedig szinte hibátlan játékkal 6:1-re hozta a játszmát. A második szett már jóval szorosabban alakult, a 24 éves balatonfüredi teniszező akár a fordításban is reménykedhetett volna, de két alkalommal is 40–0-ás előnyről veszítette el az adogatását, ekkora fórt pedig nem hagyott kihasználatlanul Bogdan, aki 6:4-re megnyerte a második játszmát, ezzel egyben a mérkőzést is.

Jóval izgalmasabb csatát hozott Jaqueline Cristian és Bondár Anna mérkőzése. A 24 éves román játékos 3:2-es vezetése után brillírozott, kétszer is brékelni tudott és közel 40 perc után 6:2-re megnyerte az első szettet. A folytatásban Bondár Anna pillanatai következtek, 4:0-ra elhúzott a második szettben, végül 6:4-re pedig meg is nyerte a játszmát, stílusosan egy hatalmas ásszal lezárva azt. A mindent eldöntő játszmát óriási lendülettel kezdte Jaqueline Cristian, akit a közönség buzdítása átlendített a holtponton. A vendégjátékosok nem számíthattak támogatásra a közönség soraiból, a határon túlról érkezett teniszkedvelők leginkább csendben figyelték az eseményeket, a nagyváradi magyarok ingerküszöbét pedig úgy tűnik, nem érte el ez a teniszpárharc, legalábbis ezt sejteti, hogy a lelátón egyetlen magyar zászlót sem láthattunk. Ellenben a hazai szurkolók mindent megtettek azért, hogy segítsék csapatukat, a szervák közbeni bekiabálásokkal rendszeresen sikerült kizökkenteni a magyar játékosokat a ritmusból, egy idősebb férfi pedig többször is pár centiről lobogtatta a trikolórt Bondár Anna arcába, míg az törölközött a labdamenetek után.

 

Lelátóról érkező támogatás híjján a magyar lányok egy emberként bíztatták Bondár Annát, aki 3:0-ról is vissza tudott kapaszkodni a döntő szettben. A mérkőzés végül rövidítésben dőlt el 2 óra és 34 perc után, ahol 2–2 után Jaqueline Cristian nem tudott hibázni (7–3).

 

Ma 13 órától folytatódik a párharc, a két egyes mérkőzés fordított felállásban zajlik, Bondár Anna Ana Bogdan ellen kezd, míg a második meccsen Gálfi Dalma és Jaqueline Cristian csap össze. Amennyiben a két mérkőzést a magyar csapat nyeri, úgy párosban a Monica Niculescu, Anca Todoni – Jani Réka, Udvardy Panna ütközet dönt a továbbjutásról.

Eredmények

Ana Bogdan – Gálfi Dalma 6:1, 6:4

Jaqueline Cristian – Bondár Anna 6:2, 4:6, 7:6 (7–3)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában