Vereség

2022.11.28. 16:48

A VSK pólósai elbukták a Steaua elleni sorozat első felvonását

Elvesztette bajnoki veretlenségét a Nagyváradi VSK, a piros-kékek a fővárosi katonacsapat otthonából távoztak pont nélkül.

Forrás: h2opolo.ro

Jósa Attila

A sorsolás szeszélyeinek hála sorozatban három mérkőzést vívhat egymással a Nagyváradi VSK és a Bukaresti Steaua vízilabdacsapata, ennek első felvonását pénteken játszották le a fővárosi Steaua Uszodában. A pénteki találkozót a Szuperliga 7. fordulójában rendezték, de november 30-án, szerdán, szintén Bukarestben ismét összecsapnak a felek, ezúttal már a LEN Eurokupa nyolcaddöntőjében, a sorozatot pedig a „nemzetközi” kupapárharc nagyváradi visszavágó zárja le december 14-én.

A bajnoki találkozó végig kiegyenlített volt, a két csapat végig fej fej mellett haladt. Az első két negyedben a váradiak vezettek, azonban 0–2 után többé nem tudtak egy gólosnál nagyobb különbséggel „meglépni”, a Steaua rettentően szívósan tartotta magát. A második félidőben is a vendégek kezdtek bíztatóbban, de a negyed utolsó előtti másodpercében betalált a katonacsapat Nebojsa Vuskovics révén és első alkalommal a mérkőzés során átvették a vezetést (7–6). Az utolsó nyolc percben leginkább a küzdelem dominált, sokáig úgy tűnt, Vlad Dragomirescu emberfórból lőtt egyenlítő gólja lesz az egyetlen találat ebben a negyedben. Nebojsa Vuskovics ezt nem így gondolta, és hét másodperccel a vége előtt hatalmas gólt zúdított Marius Țic kapujának felső sarkába, ezzel a Steaua 8–7 arányban megnyerte a rangadót.

 

Bukarest, Steaua Uszoda

Bukaresti Steaua – Nagyváradi VSK 8–7 (3–3, 1–1, 3–2, 1–1)

Steaua: Drăgușin, Mihăluță; Vuskovic 2, V. Georgescu 2, Dincă, Moskov 4, Krikovac, Antipa, A. Gheorghe, Oanță, Iudean, Goanță, Țepeluș, Armean. Vezetőedző: Bogdan Rath.

VSK: M. Țic, Gavriș; Asanovic 1, Negrean 1, M. Gheorghe 2, Szabó I. 1, N. Ilisie, Popoviciu, Dragomirescu 1, Colodrovschi, Vancsik L. 1, Czenk F., Remeș, Luncan. Vezetőedző: Ciprian Câmpianu.

Vezette: Manuel Manea (Bukarest), Brosovszki Attila (Arad)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában