Tenisz

2022.11.09. 13:25

A váradi városházán rendezik a román–magyar teniszpárharc sorsolását

Négy egyes és egy páros mérkőzés dönt hétvégén a továbbjutásról a Nagyvárad Arénában.

Forrás: Facebook

Jósa Attila

Még két nap van hátra a Románia és Magyarország női teniszválogatottja közötti Billie Jean King Kupa találkozóig, amelyet november 11-én és 12-én rendeznek meg a Nagyvárad Arénában. A nagyváradi városházán holnap 12 órától kerül sor a kétnapos mérkőzés sorsolására, amelyet sajtónyilatkozatok követnek. 
A román teniszválogatott  vasárnap megérkezett Nagyváradra, hétfőn pedig már az edzéseknek is nekikezdett a Nagyvárad Arénában a csapat, ahol a játéktér múlt héten új, úgynevezett „hard”, azaz kemény borítást kapott a nagy érdeklődéssel várt sporteseményre. 
„Ez egy rendkívül kiélezett párharc lesz, hiszen mindkét válogatott nagyszerű játékosokkal rendelkezik. Ana Bogdan az utóbbi időszakban remek formában játszott, csapatunk másik két tagja, Gabriela Ruse és Jaqueline Cristian viszont kisebb sérüléssel bajlódtak, de úgy tűnik, szerencsésen felépültek. Szükség lesz az egész csapat akaraterejére, hogy jól teljesítsünk és megnyerjük ezt a mérkőzést.” – nyiltakozta az első edzést követően George Cosac, a Román Tenisz-szövetség elnöke. „A körülmények fantasztikusak, mindenki nagyon barátságos, szeretném megköszönni mindenkinek a nagyszerű vendéglátást, amelyben Nagyváradon részesültünk. Eddig a jegyek nagyjából húsz százalékát értékesítettük, de remélem, hogy az első meccs kezdetére megtelnek a lelátók!” – tette hozzá Cosac.

Győzni jönnek
A nagyváradi Billie Jean King Kupa-rájátszás lesz az utolsó idei versenye a női tenisz-világranglistán 59. Bondár Annának. Bondár  közölte, kisebb pihenő után, a múlt héten kezdte meg az edzéseket, a válogatott fele pedig a múlt héten még külföldön versenyzett.  
„Nagy lesz a tét, de mivel Nagyvárad közel van a határhoz, reméljük, minél több szurkoló elkísér bennünket. Ismerjük az ellenfelet, a legjobb három román teniszező, azaz Simona Halep, Sorana Cîrstea és Irina Begu nem fog játszani ellenünk, de így sem szabad lebecsülni őket. Győzni megyünk!” – tette hozzá. 
A Románia–Magyarország mérkőzést a Román Tenisz-szövetség szervezi együttműködésben a nagyváradi önkormányzattal.  A mérkőzésre jegyek vásárolhatók  az entertix.ro internetes oldalon, a Lotus bevásárlóközpontban található Cărturești könyvesboltban, valamint a Nagyvárad Aréna jegypénztáraiban, november 10-én, csütörtökön 12.00-19.00 óra között, illetve pénteken és szombaton, a mérkőzés napján 10.00 órától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában