Gyerekfoci

2022.10.13. 09:50

Tehetséges korosztály bontogatja szárnyait a Sasoknál

Fotó: a szerző felvétele

Juhász György

Idejét sem tudnánk megmondani, hogy mikor edzettek együtt utoljára Székelyhídon 6-8 éves gyerekek. Még a nyár folyamán a Székelyhídi Sasok Sportklub nyert egy pályázatot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Tehetség Programjából, aminek értelmében három hónapig 20 gyerek edzett az Oláh Róbert és testvére, Márton irányította csapatban. A „záróbulin” a Nagyváradi Crișul hasonló korosztályú csapatával játszottak egy barátságos meccset, miután mindenki egyrendbeli felszereléssel, oklevelekkel, a csapat pedig egy kupával gazdagodott. Egy kérdés maradt: a nyári foci hirtelen fellángolás volt, vagy ősszel folytatódik a munka a srácokkal!? Szerencsére az utóbbi valósult meg, hetente kétszer, hétfő és szerda délután edzenek a kis focisták, melyekre néhány év múlva igazoltként számít az érmelléki alakulat.

„A felnőtt csapat már tavaly óta szállítja a jó eredményeket, az U15 is elég jól szerepelt idén – értékelt Erdei Imre, a csapat elnöke – ezeket a srácokat pedig idővel az U11-es bajnokságban szeretnénk indítani. Oláh Róbert munkáját öccse, Márton segíti, nem lesz könnyű motiválniuk a gyerekeket versenyeztetés nélkül, de mindenféle segítséget szeretnénk megadni ahhoz, hogy ez a kis gárda együtt maradjon, vagy miért ne, újak is csatlakozzanak hozzájuk.”

Ottjártunkkor nem kevesebb mint tizennyolcan kergették a labdát, négyen igazoltan voltak távol. Barátságos meccsekkel szeretnék fenntartani a gyerekek lelkesedését, ami nem túl egyszerű, ugyanis nehéz találni hasonló korosztályú csapatokat. Az tény, hogy egyelőre teljes erőbedobással és nagyon jó hangulatban dolgoznak a gyerekek, remélhetőleg ez nagyon sokáig így is marad. A teljes keret: Barta Jázmin, Bene Dávid, Beregszászi Zalán, Beregszászi Zsófia, Blaga Zsolt, Erdei Máté, Fodor Dominik, Fodor Ianis, Horváth Dániel, Katona Milán, Kun Márk, Marcu Florin, Marczin Ármin, Murguly Milán, Nagy Eduárd, Oláh Dominik, Petrescu Daniel, Petrescu Cristopher, Szabó Bence, Szász Milán, Tatai Máté, Ulici Andrei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában