Kosárlabda

2022.10.17. 23:30

Nem várt váradi fiaskó a Bánságban

A Nagyváradi VSK U 77–73-os vereséget szenvedett a Temesvári SCM otthonában.

Forrás: facebook.com/baschetscmtimisoara

Jósa Attila

Már a második mérkőzésén elszenvedte első vereségét a Nagyváradi VSK U a férfi Nemzeti Ligában egy olyan csapat ellen, amely eddig mindhárom találkozóját megnyerte az új idényben. A vasárnap esti mérkőzés végig kiegyenlített volt, de a játékidő nagy részében a házigazdák vezettek. Az első negyed 19–19-es döntetlenje után a második 10 percben Mark Ogden sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a játékteret. Szünetben 39–34-es előnyben volt a temesvári csapat, a váradiak másik hórihorgas centere, Cătălin Baciu pedig a harmadik negyedben négy személyi hibája után a kipontozódás szélére sodródott, ezt követően többnyire a kispadról figyelhette a történéseket, miközben a nagyváradiak egykori játékosa, Lázár László egymás után szerezte a kosarakat a SCM számára.

A hazaiak ennek ellenére sem tudtak nagyobb előnyre szert tenni, sőt, az utolsó negyedben kétszer is kiegyenlített a VSK U, igaz, a vezetést egyszer sem tudta átvenni. A végjátékban ismét előtérbe került a VSK U játékosainak fásultsága, a számtalan kihasználatlanul maradt lehetőséget a végén megbüntette a temesvári együttes, amely négy pontos győzelmet aratott. A legeredményesebb váradi játékosok a litván Tarolis és a honosított amerikai, Richard voltak, egyaránt 15 ponttal. A következő fordulóban a VSK U a Bukaresti Dinamót fogadja a Nagyvárad Arénában.

 

Temesvár, Constantin Jude Sportcsarnok, 600 néző.

Temesvári SCM – Nagyváradi VSK U 77–73 (19–19, 20–15, 19–21, 19–18)

Temesvár: Gajic 9, Năsturescu 6, Kesar 11, Dokovic 18, Lázár 10, McClellan 9, Mirkovic 12, Maticiuc, Ed. Petrescu 2. Vezetőedző: Dragan Petricevic.

VSK U: K. Richard 15, Holt 6, Neal 6, Tarolis 15, Baciu 7, J. Carter 14, T. Gheorghe, Nicolescu 2, Ogden 3, N. Markovic 5. Vezetőedző: Cristian Achim.

Vezette: Ciprian Stoica, Dragoș Nicolae és Sorin Drugău.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában