Győzelem

2022.10.03. 20:51

Mindhárom meccsét megnyerve jutott tovább a Nagyváradi VSK

A Nagyváradi VSK legyőzte az olasz RN Savona csapatát a Bajnokok Ligája vízilabdatorna első selejtezőkörének utolsó meccsén. A váradiak mindhárom mérkőzésüket megnyerve jutottak tovább a következő selejtezőszakaszba.

Illusztráció

BN-összeállítás

A Nagyváradi VSK pólósai a hétvégén a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában fogadták az RN Savona csapatát a Bajnokok Ligájában, az előselejtező kör B csoportjának utolsó mérkőzésén. A vasárnapi meccs remekül sikerült a váradi sportolók számára, akik 10–7 arányú győzelmet arattak az esélyesebbnek tartott olasz csapat ellen. A hazai csapat játékosai rendkívül motiváltan ugrottak medencébe, és az első negyed órában Tiberiu Negrean kétszer, míg Mateja Asanovic és Mihnea Gheorghe egyszer-egyszer volt eredményes, így 4–0-ás előnyre tett szert a váradi gárda. Az első félidő végeredménye 4–1 lett, miután az olaszok Bogdan Durdic révén szépítettek. A második játékrészben Vancsik Levente góljával 5–1 lett az eredmény, majd az olaszok találtak be kétszer Giacomo Lazoni és ugyancsak Durdic révén, utóbbi büntetőből volt eredményes. Azonban hiába jött fel a Savona, mert a VSK válaszolt, először Vlad Dragomirescu, majd Vancsik Levente volt eredményes, amivel a nagyváradiak ismét négygólos előnyre tettek szert, így félidőben 7–3 volt az állás. A félidő után kicsit motiváltabban jöttek vissza az olaszok, Durdic révén csökkentették a hátrányt, de Szabó István is betalált, így lett 8–4 az állás. A harmadik negyed utolsó gólját Giacomo Lazoni szerezte és állította be a 8–5-ös eredményt a negyedik negyed előtt.

Az utolsó játékrészben a Savona szerzett először gólt ismét csak Durdic révén, de Vlad Dragomirescu visszaállította a háromgólos váradi előnyt. A folytatásban Lazoni talált be a váradiak kapujába, de a hajrá a hazai csapaté volt. A mérkőzés utolsó gólját Nichita Ilisie szerezte, beállítva ezzel a 10–7-es végeredményt. „Nagyon jó meccset játszottunk (…), küzdöttünk egymásért. Az első negyedet erősen kezdtük, 4–0-ra vezettünk, aztán egy kicsit elfáradtunk. Úgy éreztem, hogy (az olaszok – szerk. megj.) felébredtek a 4–0-s sokkból, majd megpróbálták lelassítani a játékot, felzárkózni hozzánk, de küzdöttünk egymásért, és végül sikerült nyerni” – mondta a mérkőzés után Vancsik Levente, a három duplázó váradi játékos egyike. Ezzel az eredménnyel a váradi pólósok elsők lettek a csoportjukban maximális 9 ponttal, hiszen mindhárom meccsüket megnyerték. Egyébként a vasárnapi első meccsen a Galatasaray 15-3-ra leiskolázta az izraeli Tel Aviv-i ASA-t. Második lett a csoportban az RN Savona hat ponttal, a harmadik helyet a Galatasaray Istanbul  foglalta el 3 ponttal, a negyedik helyen nulla ponttal zárt a Tel Aviv-i ASA. A Nagyváradi VSK és az RN Savona tovább jutott a LEN Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójába, a Galatasaray és a Tel Aviv pedig a LEN Európa-Kupában folytatja. A Bajnokok Ligája következő szakaszának meccseit október 14–16. között bonyolítják le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában