beruházás

2022.10.09. 19:12

Letették a sportkomplexum alapkövét Margittán

Szőke Ferenc

Szülővárosában, Margittán helyezte el Cseke Attila fejlesztési miniszter az új sportkomplexum időkapszuláját az alapkőben október 7-én. A beruházás nagy jelentőséggel bír a város sportéletében, hiszen kiszolgálja majd a diákok, az amatőr és hivatásos sportolók igényeit egyaránt. Demián Zsolt margittai alpolgármester reményei szerint felpezsdíti majd a város sportéletét, melyre igen nagy szükség van. A komplexum a régi, elavult sportpálya helyén épül meg a Petőfi Sándor utcában. Összértéke majdnem 7 millió lej. A létesítmény magába foglal egy labdarúgópályát 8833,5, továbbá egy multifunkcionális sportpályát 1100 négyzetméteres felülettel, mely kézi-, röp- és kosárlabda, illetve tenisz játszására tehető alkalmassá nagyon rövid idő alatt. 

 

A labdarúgópálya 500 személyes lelátót kap, melyen 20 hely mozgássérültek számára lesz kialakítva, eredményhirdető táblát, továbbá kispadot az edzőknek és a tartalék játékosoknak. A pálya egy elválasztó hálóval kettőbe lesz osztható az edzések alkalmára. A létesítmény éjszakai megvilágító rendszerrel is el lesz látva. Egy emeletes épület is tartozik majd a komplexumhoz, melynek földszinti részén lesznek az öltözők, mellékhelyiségek, technikai szobák, raktárak, irodák és az orvosi rendelő, az emeleten pedig a protokollszobák, mellékhelyiségek, raktárak és terasz. A kivitelezés kezdődátuma 2022. október 7-e, az átadási dátum pedig 2023. június 6-a. A kivitelező a S. C. Da Vinci Construct & Proiect S.R.L.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában