Labdarúgás

2022.10.30. 17:14

Győzött és élre állt a tabellán a Bihar FC

Szezonbeli hetedik győzelmével, a Szatmérnémeti VSK hazai botlását kihasználva a Bihar FC átvette a vezetést a III. Liga 10. csoportjának élén.

Forrás: facebook.com/FC.BHOradea

Jósa Attila

Megyei rangadót rendeztek szombaton a harmadosztályú labdarúgó bajnokság 10. csoportjában, a nagyváradi Boloda Gyula Stadionban a Bihar FC a Félixfürdői Lotus együttesét fogadta.

A két csapat augusztus végén, a bajnokság nyitófordulójában már találkozott egymással ebben az idényben, akkor Váradszentmártonban egy emlékezetes mérkőzésen a Bihar FC győzött 4–3-ra. Szikrázó összecsapásokból és látványos találatokból ezúttal sem volt hiány, a 14. percben David Lupșe adta meg az alaphangot, a középhátvéd 25 méteres lövése Barabaș kapujának felső sarkában landolt (1–0). A 19. percben megduplázta előnyét a hazai alakulat, Gunie 15 méterről a jobb kapufát találta el, a kipattanót a szemfüles Adrian Popa jutatta 10 méterről a hálóba (2–0).

A 28. percben szépített a Lotus, egy jobb oldalról érkező beadást Vlad Costea továbbított a léc alá (2–1), de a hazaiakat nem zavarta meg a bekapott gól, továbbra is támadásban maradt a Bihar FC. A 36. percben Andrei Gheorghiță ellen Florin Pop szabálytalankodott a büntetőterületen belül, a megítélt tizenegyest Sergiu Jurj magabiztosan értékesítette (3–1). Újabb három perc elteltével „duplázott” a váradiak nagyszerű formában futballozó csatára, aki Gheorghiță remek átadását helyezte 10 méterről a kapuba (4–1). A félidő végén a Lotus is kapott egy tizenegyest, de Sorian lövését hárította a váradiak mindössze 18 éves kapusa, Radu Bob. A második félidő elején Bob az előzőnél egy jóval egyszerűbb helyzetben hibázott, Lupșe hazaadását volt képtelen megszelíditeni a fiatal hálóőr, így a Bihar FC hátvédje a vendégeké után saját csapata kapujába is betalált (4–2). Több gól már nem született a találkozón, bár a Bihar FC alighanem az idény legnagyobb helyzetét puskázta el Cherman révén, aki Jurj remek passza után hét méterről, szemben az üresen tátongó kapuval is csak a kapufát tudta eltalálni. Újabb győzelmével csoportja élére ugrott a nagyváradi gárda, mivel nagy meglepetésre a Szatmárnémeti VSK hazai pályán nem bírt a nagykárolyiakkal (1–1). A következő fordulóban a Bihar FC a Nagykárolyi Victoria vendége lesz, míg a Lotus a Zilahi SCM alakulatát fogadja Váradszentmártonban.

 

Bihar FC – Félixfürdői Lotus 4–2 (4–1)

Gólszerzők: D. Lupșe (14.), A. Popa (19.), S. Jurj (36. – 11-esből, 39.), ill.V. Costea (28.), D. Lupșe (50. – öngól)

FC Bihor: R. Bob – F. Drăgan, D. Stan, L. D. Lupșe, Ioviță – C. Petruș, G. Cherman – R. Gunie, Ad. Popa (M. Hosu, 69.), A. Gheorghiță (A. Chindlea, 80.) – S. Jurj (A. Popa, 88.). Vezetőedző: Florin Farcaș.

Lotus: A. Barabaș – F. Pop, A. Gal, Cr. Oros, M. Arsene – M. Popa, G. Gitye (D. Gheban, 46.), A. Sorian – C. Sîrbu (C. Codoban, 69.), R. Tămaș (S. Cucu, 69.), V. Costea (P. Blăgea, 60.). Vezetőedző: Gheorghe Ghiţ.

Vezette: Kemenes Norbert – Răzvan Soponar, Daniel Lar (mindhárman Nagybánya)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában