Labdarúgás

2022.10.17. 14:26

Gólfesztivált rendezett hazai pályán a CAO-NAC

A 27. percben Criste nyitotta meg a gólok sorát, 10 perccel később pedig már 4–0 állt a képzeletbeli eredményjelzőn.

Forrás: a szerző felvétele

Jósa Attila

A CAO-NAC csapatának hazai találkozóin lassan hagyománnyá válik, hogy a mérkőzés előtti kezdőrúgást a klub egykori nagyszerű játékosainak leszármazottai végzik el. Ez alól nem volt kivétel a szombati, Bihardobrosdi Viitorul elleni mérkőzés sem, ahol a kezdőrúgást Daniel Constantinescu, a legendás Bodó György unokája végezte el. Bodó György a teljes pályafutását a Nagyváradi AC-ban töltötte, 1946 és 1959 között 190 mérkőzésen 35 gólt szerzett. 1949-ben román bajnoki címet, 1956-ban pedig Román Kupa-győzelmet ünnepelhetett a zöld-fehér csapattal. Nyolc alkalommal lépett pályára és ezeken két gólt szerzett a román válogatottban, melynek tagjaként részt vett az 1952-ben, Helsinkiben rendezett nyári olimpiai játékokon. A mérkőzésen jelen volt a néhai labdarúgó lánya, Bodó Alice is, aki Daniel Constantinescuval, illetve Bodó György feleségével, Bodó Jolánnal együtt a CAO-NAC tiszteletbeli tagjaivá lettek avatva.

Az ünnepélyes felvezetés után a labdarúgók vették át a főszerepet, a vendég Bihardobrosdi Viitorul meglepően bátor játékkal rukkolt elő az első 30 percben, Gliția révén a vezetés megszerzéséhez is közel járt a táblázat utolsó előtti helyén szerénykedő vendéggárda. A 27. percben Criste nyitotta meg a gólok sorát, 10 perccel később pedig már 4–0 állt a képzeletbeli eredményjelzőn. A váradiak a második félidőben sem lassítottak, a cserejátékosok nélkül érkezett vendégek pedig megelégedtek azzal, hogy a különbség végül nem lett kétszámjegyű a két csapat között.

A IV. Liga hétvégi eredményeit böngészve szembetűnő, mekkora a különbség a csoportok élcsapatai és a sereghajtók között, hiszen a CAO-NAC kilencgólos győzelme még visszafogottnak mondható a mezőtelegdiek (11–0), az érmihályfalviak (10–0) illetve a borsiak (14–0) gólzáporos sikerei mellett. A váradi együttes rengeteget fejlődött csapatszinten a bajnokság kezdete óta, a felsőházi rájátszásba jutáshoz azonban némi szerencsére is szüksége lesz az idényt rengeteg új játékossal indító alakulatnak. Az alapszakasz utolsó, 9. fordulójában CAO-NAC – Szentandrási Crișul mérkőzést rendeznek majd Hegyközpályiban, jelen állás szerint valószínűsíthető, hogy egy igazi ki-ki mérkőzésen dől el, melyik csapat folytathatja a legjobbak között.

 

CAO-NAC – Bihardobrosdi Viitorul 9–0 (4–0)

Hegyközpályi, 100 néző. Gólszerzők: Laurențiu Criste (27.), Mario Abagiu (34.), Victor Dobrescu (36.), Sergiu Ciocan (37., 51.), Noah Farcaș (59.), Robert Pădurean (65.), Cosmin Letan (75. – 11-esből), Paul Torj (89.)

CAO-NAC: C. Har – A. Catana, C. Letan, M. Abagiu, D. Pop – I. Pop – N. Farcaș (P. Torj, 69.), Bóné D. (Gal L., 62.), L. Criste (D. Farcaș, 62.), S. Ciocan (R. Pădurean, 62.) – V. Dobrescu (R. Bodea, 62.). Vezetőedző: Ciprian Dianu.

Viitorul: S. Ban – I. Știrbu, D. Dume, M. Onița, C. Bălășoiu –R. Ilincău, B. Berindei – S. Gliția, Ad. Florea, Bg. Covaciu – Fl. Pașca. Vezetőedző: Radu Dume

Vezette: Adrian Pop – Sergiu Cearnău és Jeanina Păduraru (mindhárman Nagyvárad)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában