Bajnokok Ligája

2022.10.30. 17:03

Elúszni látszik a BL-főtábla

Fotó: Alen Brakus

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata 9–3-ra kikapott szombaton a Jadran Split csapatától a LEN-Bajnokok Ligája 3. fordulójának első mérkőzésén. A nagyváradiak bíztató első negyedet produkáltak, Vancsik és Colodrovschi góljai után 2–1-re vezettek Ciprian Câmpianu tanítványai. A Jadran a negyed vége előtt egyenlített, és sorozatban hat gólt szerezve 7–2-re elhúzott ellenfelétől. A váradiak a második, majd a harmadik negyedben sem tudtak a hálóba találni, emiatt szinte teljesen kilátástalan helyzetből várhatják a visszavágót. A negyedik negyedben Czenk Ferenc végre megtörte a gólcsendet, de az utolsó két gólt ismét a horvátok szerezték, így hatgólos győzelmükkel igazolták a papírformát és nagy lépést tettek a továbbjutás kiharcolása felé. A második mérkőzésre november 5-én kerül sor a nagyváradi Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában. A párharc győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe jut, a vesztes pedig a LEN-Európa-kupa kieséses szakaszában folytathatja a küzdelmeket.

 

Jadran Split – Nagyváradi VSK 9–3 (2–2, 1–0, 3–0, 3–1)

Jadran: Marcelic, Anic ; Buric, Kragic, Kagalj 2, Butic 3, Bukic 2, Zovic 2, Delic, Dobud, Toamsovic, Duzevic. Vezetőedző: Mile Smodlaka

VSK: M. Țic, Gavriș; Asanovic, Negrean, Gheorghe, Szabó I., N. Ilisie, Popoviciu, Dragomirescu, Colodrovschi 1, Vancsik 1, Czenk 1, Remeș. Vezetőedő: Ciprian Câmpianu.

Vezette: Ivan Rakovics (szerb) és Kun György (magyar).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában