Átadás

2022.10.16. 14:21

Elkészült a belényesi tanuszoda

Forrás: Bihar Megyei Tanács

Ciucur Losonczi Antonius

A Bihar Megyei Tanács közleménye szerint október 14-én megtörtént a belényesi tanuszoda átvétele, az ünnepségen részt vettek Călin Gal, a megyei tanács alelnöke, Vitályos Barna, a Bihar Megyei Fenntartható Fejlesztési Ügynökség (ADD) igazgatója, Dragoș Balog polgármester, valamint a kivitelező cég képviselői. A létesítményben egy 25×12,5 és egy 6×12,5 méter nagyságú medence van, vizesblokkok, öltözők, lelátók. A beruházás értéke bruttó 7,1 millió lej.

 

Mint ismeretes, még a megyei tanács előző vezetése döntött arról, hogy a Fenntartható Fejlesztési Ügynökségen keresztül (ADD) épüljenek tanuszodák több Bihar megyei vidéki városban, pontosabban Székelyhídon, Belényesben, Vaskohszikláson, Margittán, Nagyszalontán, Érmihályfalván és Diófáson. Diófás kivételével, ahová csupán egyet, mindenhová két tanmedencét terveztek a létesítményekben, 25×12,5, illetve 6×12,5 méter nagyságúakat, vizesblokkokkal, öltözőkkel, lelátókkal. A beruházások teljes költségvetése 35,7 millió lej, a kivitelező valamennyi helyszínen a Costa Voc Impex cég, kivéve Nagyszalontát, ahol a Da Vinci Kft. A medencék az úszásoktatás utáni órákban bárki által használhatók lesznek. Hátravan még a margittai és vaskohsziklási tanuszodák átvétele.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!