Vereség

2022.10.31. 16:55

A tabella utolsó helyére sodródott a Nagyváradi VSK

A tartalékos összeállításban pályára lépő nagyváradiak vasárnap tízgólos vereséget szenvedtek Székelyudvarhelyen, a férfi kézilabda Bölények Ligájának kiesési rangadóján.

Fotó: Hodgyai István/hargitanepe.ro

Jósa Attila

A férfi kézilabda Bölények Ligájának kilencedik játéknapján, vasárnap délután Székelyudvarhelyen lépett pályára a Nagyváradi VSK alakulata. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Elek Gábor, a Ferencváros női kézilabdacsapatának vezetőedzője, a magyar női kézilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya, aki bevallottan a Székelyudvarhelyi VSK szimpatizánsa. Az élvonal újoncainak párharcát nagy lendülettel kezdte a nagyváradiakhoz hasonlóan pont nélkül a táblázat utolsó helyén szerénykedő hazai VSK. Az 5. percben már négy gól volt a székelyföldi csapat előnye (5–1), és bár Cosmin Liberț tanítványainak sikerült két gólra csökkenteniük a hátrányt (8–6), mint kiderült, ez csak pillanatnyi fellángolás volt. A váradiak védelme ezúttal sem állt a helyzet magaslatán, az első félidőben 18 gólt lőttek a hazaiak, melyre csak 12 góllal válaszoltak a piros-kékek.

A játék képe nem változott a második játékrészben sem, a hazaiak végig a kezükben tartották a mérkőzés irányítását és egyre nagyobb előnyre tettek szert, középről a balátlövő Aron Dedu, a két szélről pedig Putnoky Szabolcs és Csibi Hunor szórakoztatta a közönséget szebbnél szebb találatokkal.

A találkozó végére tíz gólosra nőtt a különbség, a 37–27-es végeredmény után a sorozatban kilencedik vereségét is elszenvedő Nagyváradi VSK pedig helyet cserélt a hazaiakkal a Bölények Ligájának táblázatán. A 10. fordulóban a váradi csapat hazai pályán fogadja a jelenleg a negyedik helyen álló Foksányi VSK gárdáját.

 

Székelyudvarhely, Városi Sportcsarnok

Székelyudvarhelyi VSK – Nagyváradi VSK 37–27 (18–12)

Székelyudvarhely: Orbán, Varó; Dedu 7, Csibi 6, Putnoky 6, Couveiro 5, Ferenczi 3, Milosevic 3, Tăuțean 2, Hadnagy 2, Fekete 2, Katona 1, Ramos. Vezetőedző: Sipos Lóránt.

Nagyvárad: Țenghea, Turturică; Dzsukics 9, Ivancsenko 6, Aungurenci 4, Oarga 3, Farcaș 3, Boșca 2, Szász Cs., Gál, Munteanu. Vezetőedző: Cosmin Liberț.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában