Utánpótlás

2022.09.29. 19:44

Továbbra is várja soraiba a kis focistákat a Nagyváradi AC

A Nagyváradi AC utánpótlásnevelő labdarúgó csapata továbbra is várja a 6–14 éves gyermekeket soraiba. A NAC csapata a Székelyföld Labdarúgó Akadémia, az FK Csíkszereda alközpontja, így a NAC-nál akadémiai szintű képzést kapnak a kis focisták.

Forrás: Nagyváradi AC

BN-összeállítás

Az elmúlt hónapok izgalmasan teltek a Nagyváradi AC csapatánál. Augusztusban edzőtáborban voltak a nagyobb gyermekek a magyarországi Csengeren, míg a kisebbek kirándulásokon vettek részt. Több barátságos mérkőzést, júniusban labdarúgó tornát is szerveztek, de immár zajlik a megyei labdarúgó bajnokság, ott is helyt állnak a Nagyváradi AC játékosai. Októberben a Székelyföld Labdarúgó Akadémia közelebbi alközpontjai (Nagyvárad, Kolozsvár, Érmihályfalva, Kraszna) saját labdarúgó tornát is szerveznek, ahol különböző korosztályokban mérkőznek meg egymással a gyermekek.

A NAC csapatába járó gyermekek az elmúlt időszakban, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, a klub logójával ellátott labdát kaptak ajándékba a csapat vezetőitől, edzőitől. Mintegy száz gyermek örülhetett a saját labdának.

A NAC-ba járó gyermekek a magyar nyelvű edzések alkalmával állandó megfigyelés alatt vannak, így a legjobb focisták külön edzéstervek alapján készülhetnek fel arra, hogy a Székelyföld Labdarúgó Akadémia csapatának, az FK Csíkszeredának a labdarúgói legyenek. De nemcsak a Székelyföldön, hanem más kluboknál is jól teljesítenek a NAC utánpótlásnevelő csapatába járó gyermekek. Ebben az esztendőben is, szinte minden focista, aki a NAC-ban nevelkedett, különböző csapatoknál folytatja tovább a labdarúgást. Ketten, Nagy Botond és Szilágyi Márton, az FK Csíkszereda csapatában, a Székelyföld Labdarúgó Akadémián, míg heten, Ágoston Roland, Gere Jáfet, Kincses Szabolcs, Mihály Zoltán, Pap Zsombor, Páll-Zsigmond Andor, Seres Dávid, a CAO-NAC U19-es csapatát erősítik. Opre Csaba edző két egykori tanítványa, akik sokat edzettek a NAC U15-ös csapatával együtt, szintén tovább folytatják a labdarúgást, Bóné Márk az FK Csíkszeredánál, míg testvére, Bóné Dávid a CAO-NAC-ban focizik tovább.

A NAC utánpótlásnevelő csapata továbbra is várja a gyermekeket, hogy edzőik (Opre Csaba, Váradi Attila Gyula, Király Dávid) segítségével, a Székelyföld Labdarúgó Akadémia edzéstervei alapján felkészíthesse, útjára indíthassa a jövő labdarúgóit. Jelentkezni lehet a NAC Labdarúgó Egyesület Facebook-oldalán, vagy hétfőn, szerdán és pénteken 17 és 19 óra között a hegyközpályi műfüves pályánál.

A Nagyváradi AC ezúton is köszöni rendszeres támogatói, köztük a Bethlen Gábor Alap segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában