Billie Jean King

2022.09.20. 11:45

Rangos sporteseményeknek adhat otthont a Nagyvárad Aréna

Fotó: Alexandru Nițescu

Jósa Attila

Románia ellen játszik a magyar női teniszválogatott a Billie Jean King Kupában november 11-én és 12-én. Bár a Román Tenisz-szövetség részéről még nem történt hivatalos bejelentés ezzel kapcsolatban, sajtóértesülések szerint az eddigi biztos befutó kolozsvári BT Aréna helyett Nagyváradon, az áprilisban átadott Nagyvárad Arénában rendezik meg a nagy érdeklődésre számot tartó sporteseményt. A magyar csapat románok elleni mérlege nem túl fényes, kilenc párharcból nyolcszor a románok jutottak tovább, az egyetlen magyar győzelmet még 1993-ban sikerült ellenük elérni, amikor a Csurgó Virág, Muzamel Ágnes és Györke Kata összeállítású válogatott 2-1-re diadalmaskodott. A mérkőzéssel kapcsolatos fejleményekre a későbbiekben még visszatérünk.

Kárpát Kupa decemberben

Szintén a Nagyvárad Aréna ad otthont december 26-30. között a férfi kézilabda Kárpát Kupa küzdelmeinek. A kilencvenes években rendszeresen Nagyváradon, az Antonio Alexe Sportcsarnokban megrendezett torna tíz év után tér vissza a Körös-parti városba. A házigazda román válogatott mellett eddig Szlovákia és az olimpiai bronzérmes Egyiptom jelezte részvételét a megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában