Ajánló

2022.09.29. 13:52

Oroszlánszív-futóverseny, minden korosztálynak

A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a fizikai aktivitást a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése érdekében minden korosztály körében.

BN-összeállítás

A nagyváradiak mozgással kezdhetik a napot október 1-jén, szombaton reggel az Oroszlánszív elnevezésű terepfutáson, amelyet Észak-Őssi negyedben, az Antonio Alexe sportcsarnok melletti teniszpályák körül található futópályán rendeznek meg 10 órától. Az eseményt a Lions Club szervezi a Lions Club 22 és a Leo Black Eagle-vel közösen, a Bihar Megyei Ifjúsági és Sportigazgatósággal partnerségben. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse a fizikai aktivitást a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése érdekében minden korosztály körében. Éppen ezért öt korcsoportban indulhatnak a versenyzők: gyermekek 8 éves korig, 9–13 év közötti gyerekek, 14–17 év közötti fiatalok, 18–35 év közötti fiatal felnőttek és a 35 év felettiek. Az első három ifjúsági korcsoportban jelentős nyereményeket osztanak ki: kategóriánként az első helyezett 450 lejt kap, a második 300 lejt, a harmadik pedig 150 lejt. A fiatal felnőtt és felnőtt korosztály díjazottjai edzőtermi bérletet nyernek a váradi Fit4U edzőterembe. A versenyen ingyenes a részvétel. Minden résztvevő pólót és érmet kap.

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a szív- és érrendszeri betegségek világszerte a vezető halálozási okok között vannak. A fizikai aktivitással megelőzhető az ilyen szövődmények kialakulása, és enyhíthetők a tünetek is. Például azoknál, akik naponta legalább 30 percet mozognak, kétharmaddal csökken a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában