Adomány

2022.09.13. 16:54

Nemes ügyekért úsztak a jubileumi Swimathonon

Forrás: Swimathon

Közlemény

Nagy hullámokat vert a nagyváradi Swimathon jubileumi, 10. rendezvénye, mely rendkívüli eredményeket hozott. Az adományozással, önkéntességgel vagy úszással a Swimathon ismét bebizonyította, hogy Bihar megye jóra törekvő és fejlődésre vágyó emberekből áll. Összesen 46 családokból, barátokból, gyerekekből, klubtagokból, munkatársakból, barátokból vagy vállalkozókból álló úszócsapat állt rajthoz a Swimathon jubileumi kiadásán, a versenyzőket pedig több mint 900 szurkoló buzdította a Ioan Alexandrescu Olimpiai Uszodában, így közel ezren lehettek részesei a jótékonysági esemény varázsának.

A közösség mozgósításának köszönhetően több mint 200.000 lej gyűlt össze egyéni adományokból és vállalati szponzorációból. A pénzzel tizenöt olyan ügyet támogatnak, amelyek jobbá tehetik a Bihar megyei közösség életét. A legtöbb adomány összegyűjtésére irányuló kihívást a Marius Meșteru által koordinált csoport teljesítette a legsikeresebben, akik több mint 73.000 lejt gyűjtöttek össze a "Segítünk Andreeának újra járni" ügy érdekében.

A legtöbb hosszt a Nagyváradi Crișul második csapata úszta le, akiknek a kijelölt 40 perc alatt 74 hosszt sikerült leúszniuk a medencében, a Nagyváradi Down Egyesület „Élek, tanulok, felfedezek a támogatásoddal!" projektjének támogatására. A Nagyváradi Közösségért Alapítvány saját forrásaiból a fenti célokra gyűjtött adományokat egyenként 1000 lejjel egészíti ki. Hogy minden felvállalt ügynek legyen esélye arra, hogy elérje céljait, 2022. október 10-ig még lehet adományozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában