Nyílt napok

2022.09.26. 14:00

Megmutatta magát a váradi sportutánpótlás

A Sport Európai Hete keretében nyílt napot szervezett szombaton a nagyváradi Bunyitay-ligetben (Ion I. C. Brătianu park) a Crișul Sportklub, melyre meghívták Novák Károly Eduárd sportminisztert is.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A sportklub történetében először rendezik meg a nyílt napokat, és ebből hagyományt szeretnének teremteni, emelte ki az esemény megnyitóján tartott beszédében Pető Dalma igazgató. Elmondta, hogy a klubnak tizenkilenc aktív szakosztálya van, hogy a gyerekek megtalálhassák az alkatuknak és érdeklődésüknek leginkább megfelelő sportágat.

Novák Károly Eduárd ifjúsági és sportminiszter beszédében elmondta, hogy minden olyan eseményt és projektet támogat, ami azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek elmozduljanak a tévé képernyője elől. Hangsúlyozta: egyik fő célkitűzése az, hogy növeljék és fejlesszék Romániában a tömeg- és az iskolai sportot. „Sportember vagyok, egész életemben versenysportoló voltam. Mindazt, amit elértem az életben, a sportnak köszönhetem. Ezért is töltöm be ezt a tisztséget, és megpróbálok átadni valamit a tapasztalataimból, hogy a gyermekeinknek és fiataljainknak könnyebb legyen a karrierjük, könnyebb legyen az útjuk annál, mint amilyen nekünk volt” – fogalmazott a tárcavezető. Kifejezte örömét, hogy Románia is csatlakozott a Sport Európai Hetéhez, ugyanakkor felhívta a figyelmet a minisztérium saját, Herkules elnevezésű programjára, melynek célja az, hogy a vakáció során minél több gyerek megbarátkozzon a különböző sportokkal.

Fotós: Alexandru Nițescu

Emilian Pavel alprefektus Nagyvárad és Bihar megye potenciálját emelte ki. Említést tett arról, hogy a városban és a megyében komoly lehetőségek rejlenek mind a sportinfrastruktúra, mind pedig a humán erőforrás tekintetében. Jelezte, hogy Püspökfürdőn és Félixfürdőn régebben számos edzőtábort tartottak, hegyek is vannak a megyében, ahol különböző beruházásoknak köszönhetően téli sportokat lehet űzni, illetve most épült meg az új nagyváradi sportcsarnok is. Mindenesetre ezek mellett a pozitívumok mellett vannak még szükségletei a Bihar megyei sportéletnek, ezért arra kérte a sportminisztériumot, hogy amikor a sportinfrastruktúra fejlesztésére vonatkozó közpolitikákat dolgoz ki, akkor legyen tekintettel Nagyvárad és Bihar megye igényeire is.

A beszédek után a sporté lett a főszerep: a különböző szakosztályok különböző korcsoportjai foglalták el a pályákat, és egész délelőtt, valamint kora délután tartottak a kosárlabda-, foci-, atlétika-, cselgáncs-, karate-, erőemelés-, kempo-, boksz-, tékvandó- és asztalitenisz-bemutatók.

Fotós: Alexandru Nițescu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában