Labdarúgás

2022.09.05. 08:00

Két góllal győzött a nagykárolyiak ellen a Bihar FC

A mérkőzés kezdőrúgását a piros-kék klub új tiszteletbeli elnöke, Kun Attila végezte el.

Forrás: a szerző felvétele

Jósa Attila

A nagykárolyiak elleni mérkőzés előtt egy nappal, pénteken mezbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Nagyváradi Bihar FC vezetősége a városházán. A sajtótájékoztatón több olyan fejleményről esett szó, amelyekről már az elmúlt hetekben beszámoltunk lapunk hasábjain, de újdonságként megtudhattuk, hogy a mezszponzor, a Marty étteremlánc a játékosok étkeztetéséért lesz a felelős. Kulcsár Sándor, a klub elnöke szerint ez kiemelten fontos a minél professzionálisabb szemlélet kialakításában.
Mihai Jurca, városmenedzser, a klub résztulajdonosának, a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesületnek (APTOR) a vezetője elmondta, a Prima Residence ingatlanfejlesztő cég is csatlakozott a Bihar FC támogatóinak egyelőre nem túl népes táborába, a vállalat felszerelésekkel és egyéb eszközökkel támogatja a továbbiakban a klub gyermek- és ifjúsági központját. Kulcsár egy igazán örömteli fejleményről is beszámolt, a piros-kék együttesnek új tiszteletbeli elnöke van Kun Attila személyében, az egykori tizenhétszeres román válogatott nagyváradi közönségkedvenc pedig már a szombati, Nagykárolyi Victoria elleni mérkőzésre is kilátogatott, ahol a közönség vastapsa közepette végezte el a kezdőrúgást.

Sorok a beléptetésnél
A szombati mérkőzésen percekkel a kezdés előtt még több tízméteres sor kígyózott a Bodola Gyula Stadion főbejáratánál. Ehhez hasonlót a tavaszi Nagyváradi CAO–Vajdahunyadi Corvinul elleni mérkőzésen már tapasztalhattunk idén, de mint kiderült, ezúttal a nagy sor oka az volt, hogy mindössze egy jegypénztárt nyitottak meg az érdeklődők előtt, a nézőszám messze elmaradt az osztályozóétól. A klub az eventbook.ro internetes oldalon is árusít jegyeket és bérleteket, a sorban állókat hostess lányok biztatták, hogy próbálkozzanak az internetes jegyvásárlással.
Aki nem jutott be időben a stadionba, az több nagy helyzetről is lemaradt, a „Viki” már az első perc végén kapufáig jutott Marinaş révén, nem sokkal később pedig Nwokoecha elől tisztázott nagy bravúrral Fila Károly kapus.
A 24. percben Sergiu Jurj remek egyéni akció után pontosan gurított a középen érkező Cherman elé, aki 15 méterről nem hibázott (1–0). A gól után teljesen átvette az irányítást a Bihar FC, az 57. percben pedig Gunie remek lövése után a győzelmét is bebiztosította (2–0).

Bihar FC – Nagykárolyi Victoria 2–0 (1–0) Bodola Gyula Stadion, 800 néző. 


Gólszerzők: G. Cherman (26.), R. Gunie (57.) 
Vezette: Răzvan Necrici (Oláhkékes) – Ştefan Daniel Lar (Nagybánya), Daniela Andreea Şuşcă (Tornya) Bihar FC: Fila K. – F. Drăgan (D. Lupşe, 80.), C. Petruş (A. Popa, 46.), D. Stan, L. Ioviţă (A. Hosu, 80.) – A. Chindlea (A. Popa, 80), G. Cherman, R. Gunie, I. Ban (A. Gheorghiţă, 74.) – M. Hosu, S. Jurj. 
Vezetőedző: Florin Farcaş. 
Nagykároly: Görbe F. – T. Bîrle, F. Moş (Rareş Nyilvan, 46.), C. Silaghi, R. Aspru, Tilinger D., Bence D., Vajda R. (R. Zbona, 66.), L. Tincău, C. Nwokoecha, V. Marinaş (Bogdan Nyilvan, 66.). 
Vezetőedző: Marius Botan 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában