Labdarúgás

2022.09.10. 11:38

III. Liga: a Bihar FC tovább menetelne Zsukon

Forrás: a szerző felvétele

Jósa Attila

Folytatódnak a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei a hétvégén. A 10. csoportban már ma délután pályára lép a Félixfürdői Lotus, a piros-kékek az első két mérkőzésen mindössze egy pontot szerző Máramarosszigeti VSK ellen játszanak Váradszentmártonban. A találkozó nagy esélyese a Lotus, a hazaiak bár az első bajnoki meccsüket elvesztették a Bihar FC ellen, Zilahon meglepetésre javítani tudtak és a Román Kupában is visszavágtak a nagyváradiaknak. A héten kisorsolták a Román kupa párosításait, a harmadik fordulóban az egyetlen talpon maradt Bihar megyei csapat, a Félixfürdői Lotus a Lippai Şoimii otthonában küzdhet majd a továbbjutásért szeptember 14-én, szerdán.
A másik Bihar megyei egyesület, a két mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel a dobogó harmadik fokán álló Nagyváradi Bihar FC a Désaknai Minerul vendége lesz szombaton, annak Zsuk községben található pályáján, 17 órától. Tavaly Dési Someşul néven még feljutási álmokat dédelgető, időközben névváltoztatáson is átesett Kolozs megyei csapatnál hatalmas fejetlenség uralkodik, szerdán ismét azt a Tiberiu Bălant nevezték ki vezetőedzőnek, akitől júliusban megvált a klub.
Az edző mellett új játékosokat is igazolt a két forduló után nulla ponttal álló alakulat, a Minerulnál folytatja pályafutását Sergiu Negruţ és a Kolozsvári Universitatea gárdájától érkező 17 éves támadó középpályás, Septimiu Kolbasz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában