Labdarúgó-bajnokság

2022.09.14. 15:29

Gáláztak a Sasok

Illusztráció

Juhász György

Toronymagas esélyesként legyőzte a Székelyhídi Sasok csapata a Nagyváradi Luceafărult a Bihar megyei labdarúgó-bajnokság második fordulójában, miután egy héttel korábban értékes egy ponttal zárta a nyitófordulót Mezőtelegden. Aki jártas a megyei labdarúgásban, erre az eredményre tavaly még felkapta volna a fejét, azóta viszont tudjuk, hogy a nagyváradiak a harmadik ligából való kiesés után tulajdonképpen csak ifjúsági korú játékosokkal maradtak, ráadásul -24 pontos büntetéssel kezdtek a tavalyi fizetések elmaradása miatt.

Ezen előjelek után egyáltalán nem volt meglepő az, amit szombat délután látott a szép számú szurkolósereg a városi stadionban. Az Ármós – Kéri, Lőrincz, Kulcsár, Szabó – Silaghi, Daroczi, Kaszonyi – Finta, Sas, Hendre kezdőtizeneggyel felálló hazaiak tulajdonképpen már az első játékrészben pontot tettek a mérkőzés kimenetelére, 5–0-s előnnyel vonulhattak pihenőre. A második félidőre Kiss Sándor vezetőedző mindenkinek játéklehetőséget adott, Oláh a kapuban, Pál, Pop, Mare és Kádár pedig a mezőnyben bizonyíthattak. Sikerült is még háromszor betalálni, így a vége: Székelyhídi Sasok Sportklub – Nagyváradi Luceăfarul 8–0 (5–0). A gólokat Kaszonyi, Sas (2), Daroczi, Hendre, Kádár, Finta és Silaghi szerezte.

A székelyhídiak utánpótláscsapa szintén hazai pályán játszhatott múlt szombaton , az U15-bajnokság nyitófordulójában az érmihályfalvaiakat fogadták Oláh Róbert tanítványai. Betegségek és különböző igazolt hiányzások miatt mindössze tizenkét játékos állt az edző rendelkezésére, ami sajnos a végére meg is bosszulta magát. Hiába szerezte meg Nyéki Máté gyors góljával a vezetést a „Töri”, a vendégek még a szünetig egyenlíteni tudtak, majd a második félidőben még hármat rúgtak az amúgy nagyon jól védő Mátyus Dominik kapujába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában