Emlékverseny

2022.09.07. 11:39

Bui Cristopher és Gertrud Florentina Dörner a Makaiemlékverseny győztesei

Forrás: stere.ro

BN-összeállítás

A Nagyváradi Sakk Klub által szervezve szombaton, 2022. szeptember 3-án került sor a Makai Zsuzsa-emlékversenyre a www.chess.com sakkszerveren, az egykori román bajnoki ezüstérmes és magyar országos bajnok nagyváradi női nemzetközi sakkmester emlékére. Összesen 13 sakkozó nevezett be, akik svájci rendszerben 6 fordulót játszottak 5 perc + 2 másodperc játékidővel, játékosonként.

Érdekes és szoros játszmák után a végeredmény a következő:

1. Bui Christopher (Fugyivásárhely–Franciaország) 5,0 pont;

2. Karácsony Zsolt (Nagyváradi Crişul);

3. Adrian Marius Paul (Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub);

4. Nagy László (Nagyvárad–Németország);

5. Gertrud Florentina Dörner (Szentandrás) egyenként 4-4 ponttal, közöttük a sorrendet a Sonneborn-értékszámítás döntötte el.

A nőknél a győzelmet Gertrud Florentina Dörner szerezte meg, az ifjúságiaknál Luca Diţă (Nagyváradi ESK Agora Sakk Klub) végzett az első helyen, a veterán nőknél pedig Fleisz Judit (Nagyvárad). Az első helyezettek okleveleket kaptak.

Makai Zsuzsa

A verseny főszervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakkversenybíró volt. A teljes végeredmény és az összes játszma megtekinthető a következő webcímen: Memorial Susana Makai 2022 – Live Chess Tournament – Chess.com.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában