Női foci

2022.08.25. 14:46

Visszalépett a másodosztályú labdarúgó-bajnokságtól az Élesdi United Bihar női csapata

A United vezetőségének döntése után Bihar megyének sem férfi, sem női vonalon nem maradt képviselője a romániai labdarúgás első két osztályában.

Jósa Attila

Az egyetlen Bihar megyei női labdarúgócsapat, amely részt vett a Román Labdarúgó-szövetség által szervezett országos bajnokságokban, megfelelő finanszírozás hiányában kénytelen visszalépni a második ligától.

„Női labdarúgóklubunk a szakadék szélére jutott, az elkövetkező órákban egy olyan döntést kell meghoznunk, amely éppoly fájdalmas, mint amennyire logikus és természetes: vissza kell lépnünk a női másodosztály küzdelmeitől” – olvasható a United Bihar labdarúgó egyesület közösségi oldalán tett bejegyzésében.

A közleményből kiderül, hogy bár az élesdi önkormányzat lehetőségeihez mérten tavaly 20 ezer, míg idén 15 ezer lejjel támogatta a csapatot, a klub a zavartalan működéshez hiányzó összeget képtelen előteremteni a felnőtt, az U17-es és U13-as csapatai számára, így a másodosztályban szereplő csapatot áldozza fel annak érdekében, hogy a fiatalokkal folytathassák a megkezdett munkát. A klub vezetősége az élesdi önkormányzaton kívül a szponzoroknak és a Bihar Megyei Tanács 2016-2020 közötti vezetőségének is köszönetet mondott, hozzátéve, hogy a megye új vezetősége 2020 után mindennemű támogatást megvont az egyesülettől.

„Igazságtalan lenne azt állítani, hogy Bihar megyében a sport vagy a labdarúgás nem élvez prioritást, látva a kosárlabdára szánt bőkezű támogatásokat, az új III. ligás csapat támogatására szánt pénzeket, amely Bihar FC néven fog játszani, vagy a számos önkormányzat által a megyei bajnokságban résztvevő csapatok támogatására szánt összegeket. Szomorúan vesszük azonban tudomásul, hogy ha egy egyesület nem tartozik valamelyik politikai csoportosuláshoz, vagy nincsenek befolyásos emberei valamelyik pártban, akkor nem tudja összegyűjteni a női másodosztályban való részvételhez szükséges 90 ezer lejes összeget. Van egy búcsúüzenetünk is a hatóságok számára: ha csak kórházakat építenek, de nem fektetnek pénzt a megelőzésbe, a sportba, a kórházak tele lesznek!”. – zárja közleményét az egyesület.

A United csapatánál folyó munka minőségéről sok mindent elárul, hogy a közelmúltban Vanessa Lobonț meghívást kapott a román női U17-es válogatottba, a Bodola Gyula-díjas Kósa Tünde-Alexandra pedig a magyarországi NB I. újoncához, a Szegedi St. Mihály SE csapatához igazolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában