Labdarúgás

2022.08.18. 22:57

Újabb NAC-os játékos az FK Csíkszeredánál

Forrás: FK Csíkszereda

Sajtóközlemény

Nagy Botond személyében újabb nagyváradi játékos folytatja a labdarúgást Csíkszeredában, a Székelyföld Labdarúgó Akadémián. Nagy Botond 9 éves kora óta focizik a Nagyváradi AC Labdarúgó Egyesület csapatában, Opre Csaba edző tanítványaként. Botond leginkább támadó középpályást játszik, de a középpályán más posztokon is jól teljesít. A tehetséges fiatalt több klubtól is megkeresték, de Boti a csíkszeredai Akadémián akart tovább focizni, hiszen, ahogy elmondta, itt találta a legjobb körülményeket ahhoz, hogy fejlődni tudjon, hogy egy jó csapat tagja lehessen.
Az FK Csíkszeredánál több szakaszban választották ki az U16-os csapat tagjait. A kezdetekben több száz gyermeket figyeltek, majd több alkalommal is szűkítették a kört, a tehetségesebb játékosokat minden alkalommal visszahívták próbajátékra, így alakult ki a szűk keret, amellyel a hétvégén nekivágnak az Elit-ligás mérkőzéseknek.
Botond egykori NAC-os csapattársa, Szilágyi Márton kapus, aki már egy éve Csíkszeredában játszik, szintén az FK Csíkszereda U16-os csapatának játékosa. A Nagyváradi AC Labdarúgó Egyesület a Székelyföld Labdarúgó Akadémia alközpontja, így a NACban nevelkedő játékosok az Akadémiai rendszer szerinti edzéseken vehetnek részt. A két U16-os játékos mellett Nagyváradról, illetve Bihar megyéből több ifjú labdarúgó is az FK Csíkszeredát, a Székelyföld Labdarúgó Akadémiát választotta. Nem is csoda ez, hiszen Romániában a Székelyföld Labdarúgó Akadémia a legjobb akadémiák között van. A Román Labdarúgó-szövetség néhány hete Románia második legjobb Akadémiájának rangsorolta a csíkszeredai központot. Az Akadémia a tervszerű fejlesztéseknek, a kitartó munkának és eredményeknek köszönhetően minden évben több helyet is előre lép a szövetség rangsorában. A fejlődés abban is meglátszik, hogy például az FK Csíkszereda U19-es csapata minden lehetséges trófeát elhódított ebben az esztendőben, megnyerték a román bajnokságot, a román kupát és a szuperkupát is. Sok sikert kívánunk a NAC-ban nevelkedett játékosoknak és minden nagyváradi, Bihar megyei fiatalnak, akik az FK Csíkszeredában folytatják a labdarúgást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában