Vízilabda

2022.08.02. 11:05

Rangos nemzetközi tornát nyert a Crișul

Forrás: Crișul SK

Jósa Attila

Az elmúlt hétvégén a 19. alkalommal rendezték meg a Szentesi Sport- és Üdülőközpontban a Diapolo Kupát. Az ifjú tehetségek négy korcsoportban mérettették meg magukat, a nemzetközi tornára összesen 35, a magyarországiak mellett finn, német, izraeli, litván és romániai csapat is benevezett. A Nagyváradi Crişul a 2008–2009-es korosztályban indított csapatot, és teljesítményével kimagaslott a mezőnyből. A gyermek korosztály két ötös csoportban egyfordulós csoportmérkőzéseket játszott, majd a két csoport azonos helyén végzett csapatai vasárnap helyosztó mérkőzéseken döntöttek az érmek sorsáról.
A csoportmérkőzések során a Crişul a Békéscsabai Csirkefogókat 20–6-ra, a Zempléni VK-t 24–7-re, a litván Delfinas Vilniust 24–2-re, a Marosvásárhelyi Aquasport csapatát pedig 27–8-ra győzte le, ezzel pedig „bemasírozott” a vasárnapi döntőbe, ahol a házigazda Szentesi VK volt az ellenfele. A váradiak a fináléban is remekeltek, a Dorin Sava és Vekerdy László edzők által irányított együttes végül 14–8 arányban legyőzte a szentesieket, és megérdemelten hódította el a trófeát.
A Crişul tornagyőztes kerete: Szűcs Péter, Boros Dávid, Orsós Roland, Achim Victor, Pop Cotuna Adrian, Tirla Eduard, Orient Michael, Popa Mihuţa Alex, Dunca Marc, Feke Denis, Nagy Benjamin, Achim Tudor, Holhos Darius, Kádár Márton, Berde Mihnea, Tirla Adrian, Cercel Eduard.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában