IV. Liga

2022.08.25. 14:18

Már az első fordulóban összecsap a Bihar FC II és a CAO-NAC 1910

A negyedosztályú labdarúgó-bajnokságba 21 csapat nevezett be, melyeket földrajzi szempontok alapján két csoportra osztottak.

Forrás: Facebook/CAO

Jósa Attila

A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) nagyváradi székházában hétfőn megtartották a IV. Liga menetrendjének sorsolását. A bajnokságba végül 21 csapat nevezett be, melyeket földrajzi szempontok alapján két csoportra osztottak. A létszámot tekintve a rajtnál tizenegy csapatot felsorakoztató Északi csoport lesz a népesebb.

A tavalyi bajnokság lebonyolításához képest változás, hogy az alapszakasz során csak egyszer mérkőznek meg egymással a csapatok, ezt követően pedig a két csoport első négy-négy helyezettje kvalifikálja magát a nyolccsapatos felsőházi rájátszásba, ahol nulla ponttal folytatják tovább a küzdelmeket. Az alapszakasz végén az 5-11. és az 5-10. helyezett csapatok az alsóházi rájátszásba kerülnek.

Fontos kitétel még, hogy az idei rájátszásba csak olyan csapatok kerülhetnek be, függetlenül az alapszakasz végi helyezésüktől, amelyek rendelkeznek az Ifjúsági és Sportminisztérium által kiállított igazolvánnyal (CIS).

„Mivel tudomásunk szerint jelenleg néhány klub már megkezdte a CIS megszerzésének folyamatát, a Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület végrehajtó bizottsága a rájátszás kezdete előtti időpontig adott határidőt ezzel kapcsolatban" – tájékoztat az AJF Bihar a hivatalos honlapján.

Az első fordulóban az északi csoportban izgalmas mérkőzésnek ígérkezik a tavalyi bajnok Borsi Viitorul és a nyáron alaposan megerősített Bihardiószegi SK találkozója. „Délen” már az első körben összecsap a két nagyváradi rivális, a Bihar FC II és a CAO-NAC 1910, a mérkőzést valószínűleg nem a Bodola Gyula Stadion centerpályáján játsszák majd le, hiszen azon a hétvégén a Bihar FC első csapata a Nagykárolyi Victoria csapatát fogadja a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában. Az első forduló mérkőzéseit szeptember 3-4-én rendezik.

IV. Liga, 1. forduló

Északi csoport

Borsi Viitorul – Bihardiószegi SK

Nagyváradi Luceafărul – Cserpataki Slovan

Mezőtelegdi Foresta – Székelyhídi Sasok

Félixfürdői Lotus II – Érmihályfalvi Unirea

Fugyivásárhelyi SK – Élesdi Crişul

A Révi SK áll.

Déli csoport

Keményfoki Victoria – Bihardobrosdi Vulturul

Alsókocsobai Izvorul – Belényesi Bihorul

Nagyszalontai Olimpia – Nagyváradi Egyetem

Bihar FC II – CAO-NAC 1910

Szentandrási Crişul – Biharrósai Unirea.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában