Vezetőváltás

2022.08.08. 18:13

Kulcsár Sándor a Bihar FC új elnöke

Az új klubvezető szerint a hamarosan kezdődő idényben a klub hosszútávú stabilitásának a megteremtése lesz a legfontosabb feladat.

A szerző felvétele

Jósa Attila

Kulcsár Sándor látja el a továbbiakban a Nagyváradi Bihar FC elnöki feladatait – jelentette be Mihai Jurcă városmenedzser, a klub résztulajdonosának, a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesületnek (APTOR) a vezetője azon a sajtótájékoztatón, amelyet ma délben tartottak a városházán. Bevezetőjében Jurcă megköszönte a Nagyváradi CAO-NAC 1910 vezetőségének az elmúlt évek együttműködését, továbbá a városmenedzser felvázolta a klub tulajdonosi körében bekövetkezett változásokat. Mint arról a Bihari Napló is beszámolt, a Bihar Megyei Tanács betársult harmadik félnek az önkormányzat és az APTOR mellé. A klub címerével és nevével kapcsolatban hozzátette, jelenleg írásbeli engedélyük van a Román Labdarúgó-szövetségtől ezek használatára, de megtörtént a márkanév levédetése is az Állami Találmányi és Védjegyhivatalban (OSIM), így már csak egy hivatalos bejegyzés hiányzik a bíróságon, melyet a nyári szünet miatt nem sikerült még rendezni.

Kulcsár Sándor, a klub új elnöke megköszönte a bizalmat klub tulajdonosainak, majd vázolta, mire számíthatnak a Bihar FC szurkolói az elkövetkezendő időszakban. Az elmúlt hetekben többször is elhangzott a városvezetők részéről, hogy az új stadion legkésőbb 2027-re el fog készülni, a tulajdonosok pedig szeretnék, ha addigra a csapat az első osztályban szerepelne. Ezt az „ötéves tervet” Kulcsár is megvalósíthatónak tartja. Elmondta, jelenleg a legfontosabb a hosszútávú stabilitás kialakítása, így a hamarosan kezdődő szezonban nem lesznek irreális elvárásai, viszont jövőre, a 2023/2024-es idényben már mindenképpen a másodosztályba való feljutás lesz a piros-kékek célja. A klub egykori legendás csatára hozzátette, nem dől össze a világ, ha a csapat öt év múlva nem a Szuperligában szerepel majd, de csak abban az esetben lesz elégedett, ha addigra a szurkolók visszatérnek a lelátóra.

A klub egy látványosnak ígérkező internetes oldallal is jelentkezni fog hamarosan, ahol a webshopban a Bihar FC emblémájával ellátott relikviákat is meg lehet majd vásárolni. Szintén a szimpatizánsokkal kapcsolatos újítás, hogy a Bihar FC a nyugati klubokhoz hasonlóan egy olyan támogatói rendszert fog kialakítani, ahol a támogatók a pénzükért cserébe nemcsak bérletet, mezeket, hanem beleszólást, szavazati jogot is kapnak az egyesülettel kapcsolatos fontosabb döntések esetén. Ennek részleteit később fogják bemutatni, ahogy az új mezszponzor kilétéről is csak közvetlenül az idény megkezdése előtt kerül le a lepel. Kulcsár immár elnöki minőségében bejelentette, hogy a legutóbb Kazincbarcikán szereplő, magyarremetei származású Fila Károly a piros-kékek kapuját fogja őrizni a következő idényben. Kitért a klub legendáira is, elmondta, hogy a klub szervezeti felépítésében egyelőre nincsenek olyan posztok, ahol ilyen minőségében bárkit is alkalmazni lehetne, de ez a jövőben változhat. Végezetül a bérlet- és jegyárakról is szó esett, a 2022/2023-as idényben egy teljes árú felnőtt bérlet 100 lejbe, míg egy belépőjegy 10 lejbe fog kerülni.

 

A szilágyperecseni származású Kulcsár Sándor a nyolcvanas évek végén „robbant be” a Bihar FC felnőtt csapatába. A ’89-es fordulatot megelőző idényt a „szépemlékű” Bukaresti Victoria csapatánál töltötte, ezt követően visszatért Nagyváradra. 1992-ben Magyarországra igazolt, Békéscsabán és a Diósgyőrnél is közönségkedvencnek számított. 1999-ben szerződtette a Ferencváros. Levezetésként a Bőcsben játszott, 2003-ban fejezte be aktív pályafutását. Edzőként 2009-ben vállalt szerepet a Bihar FC-nél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában