Labdarúgás

2022.08.19. 14:00

IV. Liga: egy héttel tolódik az új idény kezdési időpontja

Jósa Attila

A IV. Liga az eredetileg tervezettnél egy héttel később kezdődik, a szeptember 3–4-i kezdésről a Radu Bitea, Constantin Sabău és Valentin Vesa alkotta Bihar Megyei Labdarúgó-Egyesület sürgősségi bizottsága döntött. Mint megtudtuk, a döntés hátterében az áll, hogy több egyesülettel is gondok adódtak. Az egyik ezek közül a Nagyváradi Luceafărul, amely a tavalyi harmadosztálybeli vesszőfutása után 24 pont mínusszal kezdheti meg az új idényt a negyedosztályban. A csapattal kapcsolatban felmerült annak is a lehetősége, hogy nem áll ki a Kisjenői Crişul elleni szerdai kupamecscsre, így ebben az esetben automatikusan az ötödik ligában találta volna magát az alakulat. A másik klub, amellyel kapcsolatban még nem tisztázódtak teljesen a dolgok, a Nagyváradi Bihar FC, amely a második csapatát indítaná a IV. Ligában.
Július végén Florin Birta, Nagyvárad polgármestere bejelentette, hogy a CAO 1910 Sportklub Egyesület (Asociaţia Club Sportiv CAO 1910) neve Nagyváradi Labdarúgó Sportklub Egyesületre (Asociaţia Club Sportiv Fotbalistic Oradea) változik, a román labdarúgás sajátos szabályai miatt utóbbi szerepeltethetné Bihar FC néven a klub csapatait. A változtatás azonban mind ez idáig nem történt meg, de a héten a harmadosztály mezőnyével kapcsolatban is lesznek hivatalos bejelentések a Román Labdarúgó-szövetség részéről. A Bihar FC-vel kapcsolatos névváltoztatás nem érinti a CAO-NAC 1910 csapatát, mely ezen a néven került bejegyzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában