Íjászat

2022.08.18. 23:22

Halmozzák idén a rekordokat a Redpoint íjászai

Fotó: Vasile Mihai-Antonio

J. A.

A Nagyváradi Redpoint Sportklub fantasztikus idényt tudhat maga mögött, a klub sportolóinak magas szintű felkészültsége a versenyeredményekben is megmutatkozik. A legjobban ez az idén felállított országos csúcsokban „mérhető”, a nagyváradi íjászok nem kevesebb, mint nyolc rekordot értek el ebben a versenyszezonban, amely még nem ért véget.

Az idényt megelőzően a redpointosok azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy idén legalább hat rekordot állítanak fel, és ezt a célt máris túlteljesítették.

A klub legeredményesebb sportolója, Haragos Bernadett öt országos rekordot tart, ezek közül hármat egyéniben és kettőt csapatban ért el. Bernadett mind a junior összetettben az aninószai fedett pályás bajnokság döntőjében elért 144 ponttal (2 ponttal több, mint a régi rekord), mind a kadetoknál a jászvásári bajnokság fedett pályás selejtezőjében elért 566 ponttal (a régi 562 pontos rekordot Ștefania Albu tartotta) magasra tette a lécet. Egy újabb egyéni csúcsot állított fel Bernadett a szlovéniai Kamnikban rendezett világversenyen, ahol 145 pontot ért el a döntőben (a régi rekord 142 pont volt).

A nagyváradi sportoló, aki „civilben” az Ady Endre Gimnázium tanulója, két másik rekordot is megdöntött, az egyiket a felnőtt vegyes csapatban Székely Eduárddal (154 pont, szemben a régi 153 pontos rekorddal), a másikat pedig a junior csapatban Ada Luncan és Iulia Cretu társaságában (1598 pont 18 méteren, 180 nyílvesszővel).

Iulia Cretu, a „Friedrich Schiller" Elméleti Líceum tanulója viszont első rekordját állította fel a fedettpályás összetett junior II korosztályban, miután 129 pontot árt el a nagydöntőben a jászvásári bajnokságon (ahol Iulia az aranyérmet, a bajnoki címet és az országos bajnoki mezt is elnyerte). Két másik rekordot Daria Purtan állított fel a lányok barebow versenyében 308 ponttal, valamint Mark Hendrével párban a kadétok vegyes barebow csapatában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában