Labdarúgás

2022.08.22. 14:22

Félixfürdői Lotus – Bihar FC rangadóval indul a harmadosztály

Bukarestben elkészítették a III. Liga csoportbeosztását, illetve a bajnokság menetrendjének sorsolását.

Forrás: a szerző felvétele

Jósa Attila

Igazán eseménydús napokon van túl a Nagyváradi Bihar FC egyesülete. Időrendi sorrendben haladva, még csütörtökön a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága hivatalosan is jóváhagyta, hogy a 2022/2023-as idényben a CAO 1910 Sportklub Egyesület (Asociaţia Club Sportiv CAO 1910) néven bejegyzett egyesület Nagyváradi Bihar FC néven szerepeljen a harmadosztályban.
ban. Az eredeti tervek szerint ezt a nevet már most ősszel Nagyváradi Labdarúgó Sportklub Egyesületre (Asociaţia Club Sportiv Fotbalistic Oradea) szerették volna változtatni a klub és a város vezetői, azonban ez végül nem történt meg, de így sem lesz akadálya annak, hogy a csapat újra használhassa a 2016-ban megszűnt együttes nevét. „A Román Labdarúgó-szövetség végrehajtó bizottsága egyhangúlag jóváhagyja a FRF által szervezett versenysorozatokban való részvételt a CAO 1910 Sportklub Egyesületnek a Nagyváradi Bihar FC bejegyzett védjegy neve alatt, amely felett a klub rendelkezik a használati joggal, meghatározott időszakra” – olvasható a szövetség hivatalos honlapján.
atalos honlapján. Péntek délben Bukarestben elkészítették a III. Liga csoportbeosztását, illetve a bajnokság menetrendjének sorsolását is. A két érintett Bihar megyei klub, a Nagyváradi Bihar FC és a Félixfürdői Lotus a tavalyi idényhez hasonlóan ismét a 10. csoportban lesz érdekelt és mint kiderült, a bajnokság első fordulójában, augusztus 26-án, pénteken 18 órától egyből össze is csapnak a felek Váradszentmártonban. A 10. csoport mezőnyét zömében olyan csapatok alkotják, amelyek már a tavalyi idényben is ebben a sorozatban szerepeltek, újdonság a negyedosztályból feljutott Nagykárolyi Victoria és a Máramarosszigeti VSK részvétele. Szintén a 10. csoportba került egyéves „szünet” után a Besztercei Gloria, a Bihar FC mellett pedig egy másik csapat is nevet változtatott, a Dési Someşul gárdája a továbbiakban Désaknai Minerul néven fog szerepelni a harmadosztályban. A bajnokság lebonyolítása változatlan marad, 18 forduló lesz az alapszakaszban, ezt követi a négycsapatos felsőházi, illetve a hatcsapatos alsóházi rájátszás és az osztályozók.

Sikeres főpróba
Szombaton már ismét a labdáé volt a főszerep, a Bihar FC a bajnoki nyitányt megelőző utolsó felkészülési mérkőzését vívta a IV. ligás Aradi Viitorul gárdája ellen. A piros-kékek könnyed győzelmet arattak a főpróbán, az 5–0-s győzelemből Sergiu Jurj mesterhármassal vette ki a részét, de Andrei Moga és Andrei Hosu is betalált. Florin Farcaş a következő összeállításban küldte pályára csapatát: Fila (Nergheş, 70.) – Gunie, Petruş, D. Stan (Lupşe, 80.), Ioviţă (Andraş, 70.), Ardelean, Cherman (Săutiuţ, 80.), Jurj (A. Moga, 80.), Gheorghiţă (Drăgan, 25.), Chindlea (Balint, 75.), M. Hosu (A. Hosu, 54.). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában