Labdarúgás

2022.08.17. 19:26

Elkészítették a megyei bajnokságok csoportbeosztását

A negyedosztályban az alapszakasz végén a két csoport első négy-négy helyezettje kvalifikálja magát a nyolccsapatos rájátszásba.

Forrás: Facebook

Jósa Attila

A Bihar Megyei Labdarúgó-egyesület (AJF) által szervezett felnőtt bajnokságok új idényére 36 csapat jelentkezett, ezek közül húsz a IV. ligában és tizenhat az V. ligában fog szerepelni, melyeket a bizottság földrajzi szempontok alapján két csoportra osztott, mindkét osztályban. A bajnokságok augusztus 27-28-án kezdődnek. A csoportok összetételét a múlt hét végén hagyta jóvá az AJF végrehajtó bizottsága, mint kiderült, a negyedosztályban az alapszakasz végén a tavalyi évtől eltérően a csoportok első négy-négy helyezettje kvalifikálja magát a nyolccsapatos rájátszásba, ahol nulla ponttal folytatják tovább a küzdelmeket. A IV. Liga menetrendjét az elkövetkező időszakban határozzák meg, a csoportok összeállítását böngészve megállapíthatjuk, hogy idén sem lesz hiány rangadókból, hiszen egy csoportba került az Érmihályfalvi Unirea, Székelyhídi Sasok és a Bihardiószegi SK, de az északi csoportba kapott besorolást a címvédő Borsi Viitorul gárdája is, amely végül anyagi megfontolásból nem vett részt a harmadosztályú bajnokságba való feljutásért kiírt osztályozón.

A déli csoportban igazi csemegének ígérkezik a CAO-NAC 1910 – Nagyváradi Bihar FC II városi rangadó, de idén is erős csapattal vág neki a bajnokságnak a tavalyi ezüstérmes Szentandrási Crișul illetve a Román Kupa megyei szakaszában is „vitézkedő” Belényesi Bihorul.

Északi csoport: Fugyivásárhelyi SK, Mezőtelegdi Foresta, Borsi Viitorul, Bihardiószegi SK, Érmihályfalvi Unirea, Székelyhídi Sasok, Cserpataki Slovan, Révi SK, Nagyváradi Luceafărul, Félixfürdői Lotus II.

Déli csoport: CAO-NAC 1910, Nagyváradi Bihar FC II, Szentandrási Crișul, Belényesi Bihorul, Nagyváradi Egyetem, Nagyszalontai Olimpia, Keményfoki Victoria, Alsókocsobai Izvorul, Bihardobrosdi Vulturul, Biharrósai Unirea.

Új nevek az V. Ligában

Az ötödik vonalban örömteli fejlemény, hogy vannak újonnan beiratkozott együttesek, mivel a Szentjobbi Progresul, Nagyváradi Crișana, a Vaskohsziklási CSO és a Gyapjui Viitorul is indul a bajnokságban, hozzájuk csatlakoznak a Mácsapuszta és az Illyei Voința csapatai, melyek a tavalyi negyedik ligás szereplés után idén egy szinttel lejjebb próbálnak szerencsét. Az ötödosztályban az északi sorozatban hat, a déli sorozatban pedig tíz csapat indul. Mivel a létszám nem egyenlő a két csoportban, az északi sorozat hat csapata kétszer mérkőzik majd egymás ellen oda-visszavágó alapon.

Északi csoport: Esküllői Inter, Vársonkolyosi Minerul, Céckei Locadin, Barátkai Viitorul, Körösszegi Voinţa, Szentjobbi Progresul.

Déli csoport: Olcsai SK, Bontesdi Zorile, Kispapmezői Vida, Feketebátori Viitorul, Gyapjui Viitorul, Nagyváradi Crișana, Mácsapuszta, Vaskohsziklási CSO, Illyei Voința, Vaskohi Biharea Marmogranit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában