Íjászok

2022.08.02. 11:08

A redpointos lányok mentették meg a román küldöttség becsületét

Az ifjúsági Európa-kupa első fordulójára július 25. és 30. között került sor Bukarestben.

Közlemény

A Román Íjász-szövetség által az első ifjúsági Európa-kupára benevezett 35 sportolóból mindössze háromnak sikerült dobogóra állnia. Az érmesek közül ketten a Nagyváradi Redpoint Sportklub veresenyzői, egy olyan egyesületé, amelynek a szövetség 15 éves tevékenysége során még csak csekély támogatást sem nyújtott. Az ifjúsági Európa-kupa első fordulójára július 25. és 30. között került sor Bukarestben, az Arcul de Triumf stadionban. A versenyen 22 ország 324 versenyzője vett részt. A román küldöttség, amely a legnépesebb volt, közel 40 sportolót számlált az olimpiai és összetett kategóriákban. A Nagyváradi Redpoint Sportklubot négy versenyző képviselte a seregszemlén: Schmidt Dávid (13 éves, az Avram Iancu Gimnázium VII. A osztályának tanulója), Iulia Crețu (13 éves, a Friedrich Schiller Német Gimnázium VIII. A osztályának tanulója), Ada Luncan (17 éves, a Nagyváradi Művészeti Líceum XI. C osztályának tanulója) és Haragos Bernadett (17 éves, az Ady Endre Líceum XII. D osztályának tanulója).

A román küldöttséget 40 kilométerre szállásolták el a versenyhelyszíntől, így ahhoz, hogy a sportolók reggel 8 órára megérkezzenek a pályára, 6 órakor kellett felkelniük, hogy étkezzenek. Mivel ennyire messze voltak elszállásolva a fővárostól, más országok sportolóival sem tudtak kapcsolatot teremteni, így aminek egy sikeres versenynek kellett volna lennie Románia számára, fiaskóvá vált. Ilyen körülmények között nem meglepő, hogy a román küldöttség mindössze egy bronzérmet szerzett a kadet összetett kategóriában. Az érmet szerzett csapat három tagjából ketten is nagyváradiak, Haragos Bernadette és Ada Luncan, a trió pedig a bákói Bianca Rusuval egészült ki. A lányokat a verseny során Nagy-Britannia és Olaszország csapatai előzték meg.

„Szerettünk volna egy népesebb mezőnyt látni a csapatversenyben, de senki sem tehet arról, hogy más országoknak nem volt csapata, az érem pedig érem, főleg ha az az egyetlen" – áll a nagyváradi klub közleményében. A másik két nagyváradi sportoló 13 éves korához képest elfogadható teljesítményt nyújtott, ráadásul ők az első nemzetközi versenyükön vettek részt. Iulia Crețu és Schmidt Dávid egyaránt a 17. helyet szerezte meg korcsoportjában a végső rangsorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában