Evezés

2022.08.15. 09:56

A női nyolcas versenyszámban is aranyérmes lett a román egység a müncheni Eb-n

Agerpres

Aranyérmet nyert a Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Adrian Munteanu összeállítású egység a müncheni evezős Európa-bajnokság női nyolcas versenyszámában.

A román egység 06:26.38 perces idővel ért célba, megelőzve Nagy-Britanniát (06:28.02) és Hollandiát (06:35.68).

Románia így öt arany- és három bronzéremmel zárja a müncheni kontinenstornát.

Szombaton aranyérmet nyert a Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu páros a női kormányos nélküli kettes, valamint Marius Cozmiuc és Sergiu Bejan a férfi kormányos nélküli kettes versenyszámban. A női kétpárevezősök versenyében szintén első helyen ért célba az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş összeállítású olimpiai bajnok egység. Bronzérmet nyert a női kormányos nélküli négyes (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu és Amalia Bereş), a férfi kormányos nélküli négyes (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci), valamint a férfi négypár (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu és Marian Enache).

Vasárnap Ionela Cozmiuc a női könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban lett aranyérmes.

Románia 11 egységgel vett részt az idei Eb-n, és ezek közül kilenc bejutott a döntőbe.

A tavaly az olaszországi Varesében megtartott Eb-n Románia két arany- és négy ezüstérmet szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában