Leigazolások

2022.07.28. 10:17

Zajlanak az edzések, alakul a CAO-NAC 1910 játékoskerete

Három új érkezőről is beszámolt a héten a zöld-fehér klub vezetősége, a napokban pedig további játékosok leigazolása várható.

Jósa Attila

Lassan körvonalazódik a CAO-NAC 1910 együttesének kerete, amellyel a 2022/2023-as idényben a klub nekivág a negyedosztály küzdelmeinek. Az új szakmai stáb összetételéről már korábban beszámoltunk, Ciprian Dianu vezetőedző munkáját a játékosként is bevethető Cosmin Letan és Victor Dobrescu másodedzők, illetve Váradi Attila kapusedző segítik majd, a klub háza táján azonban továbbra sincs megállás, a héten további három új játékos leigazolásáról is beszámoltak a zöld-fehérek.
Visszatért a csapathoz a 26 éves Sergiu Ciocan, aki a 2017/2018-as idényben a CAONAC 1910 gólkirálya volt. A keményfoki származású támadó korábban megfordult a Nagyszalontai Olimpia, a Szentandrási Crişul és a Félixfürdői Lotus csapataiban is, pályafutása során azonban a nagyváradi alakulatnál töltött időszaka volt a legeredményesebb, ahol egészen elképesztő statisztikát tudhat magáénak: a CAO-NAC 1910 színeiben 45 mérkőzésen 48 gólt szerzett. Az eredményes váradi időszakot egy sajnálatos sérülés követte, de lábadozása után Ciocan tavaly már a harmadosztályban is megcsillogtathatta tudását a Lotus csapatánál.
Belső védő is érkezett A klub vezetősége nem csak a támadósor megerősítésén dolgozott az elmúlt időszakban, ennek köszönhetően pedig tegnap egy igazán sokoldalú labdarúgó érkezését is bejelentették. A 18 éves Bóné Dávid a Nagyváradi Partiumban és a Nagyváradi VSK-ban nevelkedett, középpályásként és jobbhátvédként egyaránt bevethető. Vezetékneve sokak számára ismerősen csenghet, hiszen a fiatal tehetség nagyapjának testvére, Bóné Tibor, a Nagyváradi AC és a Nagyváradi Törekvés játékosa volt és közel 270 mérkőzésen szerepelt a román élvonalban, többek között a Petrozsényi Jiul és a Bukaresti Steaua (akkoriban CCA) csapataiban. Dávid ikertestvére, Bóné Márk az FK Csíkszereda csapatával az előző idényben megnyerte a román U19-es bajnokságot.
Egy új belső védő is csatlakozott a kerethez Mario Abagiu személyében. A mindössze 20 éves Abagiu szörényvári születésű, a Nagyváradi Bihorul Sportiskolában nevelkedett, ezt követően pedig a Nagyváradi Luceafărul harmadosztályban szereplő együtteséhez került, ahol együtt dolgozhatott Ciprian Dianuval, a CAO-NAC jelenlegi vezetőedzőjével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában