Új játékosok

2022.07.08. 16:07

Újabb három játékos leigazolását jelentette be a kézilabdacsapat

Jósa Attila

Finoman fogalmazva sem várja ölbe tett kézzel a Bölények Ligájának új idényét a Nagyváradi VSK kézilabdacsapatának vezetősége, a hét eleji bejelentések után kedden ismét három névvel bővült az élvonalbeli bajnokság újonca keretének névsora. A besztercei születésű Emilian Turcu személyében irányítót is igazolt a gárda, a 31 éves, 185 centis játékos nagy tapasztalattal rendelkezik, hiszen pályafutása során megfordult a Kolozsvári Universitatea, Ploieşti VSK, Fogarasi VSK, illetve a Bukaresti VSK csapataiban is.
Csatlakozik a váradiak keretéhez Viorel Boşca is, aki az olasz másodosztályból tér haza a VSK kedvéért. Boşca 1998. március 16-án született Nagybányán, 192 centiméter magas, és jobbátlövőként játszik. Fiatal kora ellenére olaszországi kitérője előtt megfordult a belga, a holland és az izlandi bajnokságban. Tehetségére korán felfigyeltek, még a Nagybányai Minaur akadémiájának növendékeként meghívást kapott a román felnőtt válogatott keretébe.
A harmadik érkező szintén egy irányító, a 24 éves Valentin Ivancsenko. A 189 centis, 80 kilós játékmester korábban végigjárta a Moldovai Köztársaság korosztályos csapatait, jelenleg pedig a felnőtt válogatottban is alapembernek számít. Romániában a VSK előtt a Bukaresti Steaua együttesében játszott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában