Román Kupa

2022.07.18. 13:35

Szentandrási diadal a Román Kupa regionális szakaszában

A Szentandrási Crişul hétvégi sikerével bejutott a Román Kupa augusztus 17-én rendezendő első körébe, ahol a további hat regionális döntő győztese mellett csatlakozik a küzdelmekhez 69 harmadosztályú együttes is.

Forrás: Facebook/AJF

Jósa Attila

Megnyerte az idei évtől új rendszerben zajló labdarúgó Román Kupa regionális szakaszának egyik döntőjét a Szentandrási Crişul együttese. Az új lebonyolítás értelmében a küzdelemsorozat egy regionális szakasszal folytatódott, amelyen a megyei kupasorozatok győztesei vehettek részt. Bihar megyét a Szentandrási Crişul képviselte az eredetileg hármas tornán, amelyre a Szatmár, illetve a Kolozs megyei szakaszok győztesei is besorolást kaptak. Szatmár megyéből a Pusztadaróci Recolta kvalifikálta magát a tornára, míg a mezőny a Kolozsvári Supporter 2.0 csapatával egészült volna ki. 
A kolozsvári együttes végül visszalépett a sorozattól, így a Pusztadaróci Recolta – Szentandrási Crişul mérkőzés csoportdöntővé lépett elő. A szentandrásiak, bár több alapemberüket is kénytelenek voltak nélkülözni, egy góllal jobbnak bizonyultak vendéglátóiknál. A 42. percben Robert Turcan távoli lövése talált utat a hálóba (0–1). A második játékrészben a Crişul többször is eldönthette volna a továbbjutás kérdését, de Habakuk és Mihuţa is elszórakozta ziccereit.
Az eredmény végül nem változott, így a Szentandrási Crişul jutott a szombati regionális döntőbe, ahol egy másik csoportgyőztes, a Beszterce-Naszód megyei Földrai Someşul gárdája volt az ellenfele.
A találkozót semleges helyszínen, a szilágysomlyói stadionban rendezték, a Crişul pedig viszonylag korán, a 18. percben előnybe került Paul Mihuţa gólja után. Húsz perccel később már a földraiak álltak jobban, miután a 23. és a 38. percben szerzett gólokkal megfordították az állást. A félidő 2–2-re végződött, mivel a ráadás pillanataiban ismét érkezett Mihuţa és kiegyenlített. A gólgazdag első félidőt egy kevésbé izgalmas második követte, bár a helyzetei mindkét csapatnak megvoltak, több gól nem született a rendes játékidőben, így következhetett a hosszabbítás. Verdeş remek védéseivel indult a ráadás, a 102. percben Carlos Covaciu góljával pedig ismét átvette a vezetést a Szentandrási Crişul (3–2). A 118. percben Cosmin Lascu is betalált, ezzel bebiztosítva csapatának győzelmét (4–2). A Crişul vezetőedzője, Petru Gabor a következő öszszeállításban küldte pályára csapatát: C. Verdeş – E. Pop, R. Matei, R. Turcan, M. Puşcaş (C. Chiş, 63.), Sg. Ban (C. Lascu, 46.), C. Covaciu, C. Habakuk, R. Baciu, D. Gavriş (C. Nicoruţ, 77.), P. Mihuţa (A. Şumălan, 63.).
A Szentandrási Crişul ezzel a sikerrel bejutott a Román Kupa augusztus 17-én rendezendő első körébe, ahol a további hat regionális döntő győztese mellett csatlakozik a küzdelmekhez 69 harmadosztályú együttes, így összesen 76 párharcot rendeznek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában