Vízilabda

2022.07.21. 14:52

Szabó István és Nichita Ilisie is hosszabbított a VSK vízilabdacsapatával

A Nagyváradi VSK július 25-én, hétfőn kezdi meg a felkészülést a következő idényre.

Fotó: CSM Oradea Polo

Jósa Attila

A Nagyváradi VSK vízilabdacsapata a jövő hétfőn kezdi meg a felkészülést az új szezonra. A klub öt év után megvált Dorin Costraș edzőtől, helyére pedig Ciprian Cîmpianut, a nagyváradi ifjúsági vízilabda egyik legsikeresebb trénerét nevezte ki a csapat élére, akit Christian Șandor másodedző segít majd munkájában.

A váradi csapat foghíjas kerettel kezdi meg a felkészülést, mivel nem kevesebb, mint nyolc játékosa (Marius Țic, Vancsik Levente, Czenk Ferenc, Vlad Dragomirescu, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș, Raul Gavriș és Nichita Ilisie) is meghívót kapott a román nemzeti csapatba, amely az augusztus végén kezdődő spliti Európa-bajnokságon szerepel.

Mint arról beszámoltunk, a nyári szünet során a nagyváradi alakulat öt játékost igazolt a nagy rivális Bukaresti Steaua gárdájától, ezzel pedig egycsapásra a bajnoki cím első számú várományosává lépett elő. Az új szerzemények közül Tiberiu Negrean és Mihnea Gheorghe nem került be a válogatott keretébe, így ők már hétfőn csatlakozhatnak a közös munkához.

Ugyanakkor a VSK vezetősége úgy döntött, hogy folytatja az együttműködést az előző szezonban ezüstérmet szerző csapat gerincét alkotó játékosokkal is. Az már korábban eldőlt, hogy öt vízilabdázó, akik az előző idényben is a piros-kékeknél játszottak, név szerint Alex Popoviciu, Czenk Ferenc, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeș és Mateja Asanovic is Váradon folytatják pályafutásukat.

Szabó és Ilisie is marad

Hozzájuk csatlakozik Szabó István és Nichita Ilisie, miután a héten mindkét játékos szerződést hosszabbított a nagyváradi alakulattal. A 25 éves, balkezes Szabó István fiatal kora ellenére is tapasztalt játékosnak számít, a tavalyi idény előtt tért vissza szülővárosába egy fővárosi kitérő után, ahol két bajnoki címet is szerzett a Bukaresti Steaua együttesével. Szintén régi „bútordarab” a mindössze 21 éves Nichita Ilisie, akit öt évvel ezelőtt dobott a mélyvízbe a csapat akkori vezetőedzője, Dorin Costrăș, így egészen fiatalon bemutatkozhatott a LEN Bajnokok Ligájában is. A VSK kerete a klub ifjúsági csapatának három játékosával fog kiegészülni, Ciprian Cîmpianu döntésének értelmében Szilágyi Marcu kapus, Ianis Soponar és Andrei Marinescu is a felnőtt csapattal kezdheti meg a felkészülést.

Ami a távozókat illeti, Ramiro Georgescu egy fantasztikus pályafutás végére tett pontot az elmúlt idény lezárultával, Lazar Brakocevic kapus egy szerbiai, Bajusz Benett pedig egy magyarországi csapatban folytatja szereplését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában