Sakk

2022.07.26. 18:27

Online megmérettetés a sakk világnapján

BN-összeállítás

A fugyivásárhelyi Christopher Bui nyerte 6 (maximális) ponttal a sakk világnapja alkalmából megszervezett online villám sakkversenyt július 23-án, szombaton. A Nagyváradi Sakk Klub által megrendezett sakkverseny apropóját a sakk világnapja adta, amelyet hivatalosan július 20-án ünnepelnek. Az online megmérettetésen összesen tizenhárman vettek részt. A verseny svájci rendszerben zajlott, hat fordulót játszottak, 5 perc + 2 másodperc játékidővel játékosonként. A végső sorrend a következőképpen alakult: 1. Christopher Bui (Fugyivásárhely – Franciaország) 6 pont (a 6 lehetségesből); 2. Nagy László (Nagyvárad – Németország) 5,0 pont; 3. Marius Adrian Paul (Nagyváradi Agora Sakk Klub SE) 4,0 pont; 4. Kiss Gábor (Nagyváradi Crișul); 5. Gertrud Florentina Dörner (Szentandrás); 6. Ioan Sidor Rebrean (Naszód) egyenként 3 ponttal, utóbbiak között a sorrendet a Sonneborn számítás, illetve az 5. helyért a közvetlen eredmény döntötte el.
A nőknél a győzelmet Dörner Florentina Gertrud (Nagyszalonta) szerezte meg, az ifjúságiaknál Ioan Sidor Rebrean, a veteránoknál pedig Szél Sándor (Nagyváradi Crișul) nyert. A verseny főszervezője és játékvezetője dr. Fleisz János nemzetközi sakk versenybíró volt.
A teljes végeredmény és az összes játszma megtekinthető a következő webcímen: Ziua Mondiala a Sahului in Bihor 2022 - Live Chess Tournament – Chess.com.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában