Harmadosztály

2022.07.08. 16:26

Megkezdte a felkészülést a következő idényre a Nagyváradi Bihar FC

Az idénynek alaposan meggyengült kerettel nekivágó piros-kékek reális célkitűzése a kiesés elkerülése lehet a harmadosztályban.

Forrás: A szerző felvétele

Jósa Attila

Többségében a második csapattól, a tavalyi szezonban a Nagyváradi CAO II néven a negyedosztályban szereplő együttestől „felhozott” játékosokkal megkezdte a felkészülést az új idényre a Nagyváradi Bihar FC. A Vajdahunyadi SK ellen elbukott osztályozó óta hatalmas változások történtek a csapat keretében, a tavalyi, elfogadhatónak mondható bajnoki menetelés főszereplői közül tízen is távoztak. Nem lesz így könnyű dolga Florin Farca§ vezetőedzőnek, hiszen gyakorlatilag egy teljes kezdőcsapatot ki lehetne állítani a távozókból, akik között ott van az osztályozó váradi meccsén érthetetlen módon mellőzött Andrei Barabaş kapus, az egyre magabiztosabb Kovács Márk, a közönségkedvenc Florin Chitaş, a Polihoz visszatérő Călin Jurj, de rajtuk kívül Daniel Cîrjan, Darius Marina, Paul Chiş-Toie, Adrian Popa és Mihai Ion is elhagyta a nevet változtató klubot. A tavalyi hangzatos kijelentések ellenére úgy tűnik, hogy a Bihar FC reális célkitűzése a kiesés elkerülése lehet ebben a bajnoki évben, bár a keretben jelenleg található 18 ifjúsági korú játékos mellé érkeztek idősebb társak is, az Olaszországból visszatérő Marius Hosu és a Félixfürdői Lotustól érkező Ionuţ Ban tapasztalatára nagy szüksége lesz a piros-kékeknek.

Új kapust is igazolt a Bihar FC, a tavaly a Luceafărulban védő Eduard Negheş személyében, Raul Clemeniuc pedig kölcsönszerződésének lejárta után tért vissza a váradi klubhoz. Ami az egyesület szervezeti felépítését illeti, távozott az elnöki pozícióból Laurenţiu Danşa, értesüléseink alapján a poszt első számú várományosa a jelenleg a Nagyváradi VSK utánpótláscsapatait koordináló, egykori remek Bihar FC-játékos, Stelian Farcău.

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) végrehajtó bizottsága jóváhagyta a másod- és harmadosztályú labdarúgó-bajnokságok 2022–2023-es szezonjának lebonyolítási rendszerét. Az augusztus 27-én rajtoló pontvadászat lebonyolításán nem változtattak a tavaly idényhez képest, azaz idén is száz klub vesz részt a küzdelmekben, ezeket földrajzi régiónként tíz csoportra osztották, így mindegyik csoportban tíz csapat szerepel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában