Labdarúgás

2022.07.25. 08:13

Győzelemmel kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorozatát a Bihar FC csapata

A biztató kezdés után a Bihar FC július 27-én, szerdán a Brádi Aurul csapatát fogadja a Bodola Gyula stadionban.

Forrás: A szerző felvétele

Jósa Attila

Legutóbb 2015. december 5-én lépett pályára Nagybányán az az idő tájt másodosztályban szereplő Nagyváradi Bihar FC. Akkor még senki nem tudhatta, hogy a 6–0-s vereséggel végződő találkozó után „hét szűk esztendő” következik a klub történetében, az anyagilag teljesen ellehetetlenült együttes már a 2015/2016-os idényt sem fejezte be, tavaszi mérkőzéseit az ellenfelek játék nélkül 3–0-ra nyerték zöld asztalnál a Román Labdarúgó-szövetség döntésének értelmében. A nagyváradi labdarúgóéletben az elmúlt egy évben bekövetkezett változásokról többször is írtunk, mint ismeretes, a Nagyváradi CAO-NAC 1910 magánbefektetői az új idényt a megyei bajnokságban folytatják, a harmadosztályú együttest pedig az önkormányzat „örökölte meg” és nevezte át Bihar FC-re. Szombat délben tehát hoszszú idő után ismét Nagyváradi Bihar FC néven futott ki a Bodola Gyula stadion gyepszőnyegére a piros-kék színeket is indokoltan használó együttes (a zöld-fehér CAO-ra erőltetett hasonló színösszeállítású mez esetében ez nem volt elmondható a korábbi idényekben), ellenfele a Szatmárnémeti VSK volt. A délelőtt 10 órai kezdés ellenére rekkenő hőségben lejátszott találkozón nem rohanták meg a stadion lelátóit a piros-kékek játékára kiéhezett rajongók, bár a lelátó nyugati részén egy maroknyi csoport végig lelkesen buzdította a nagyváradiakat. Az öt gólt hozó meccsen a vendégcsapat kétszer is vezetést szerzett, de az alaposan megfiatalított kerettel rendelkező Bihar FC két büntetőből egyenlíteni tudott, a mérkőzés hajrájában pedig a mindössze 16 éves Mario Balint révén a győztes gólt is megszerezte. A biztató kezdés után a Bihar FC szerdán, július 27-én a Brádi Aurul csapatát fogadja a Bodola Gyula stadionban.

Bihar FC – Szatmárnémeti VSK 3–2 (1–1)
Nagyvárad, Bodola Gyula stadion, 100 néző. Vezette: Cosmin Cormoș
Gólszerzők: M. Hosu (8. 11-esből), S. Jurj (74. 11-esből, Mario Balint (85.), illetve G. Cădar (6.), A. Micaș (47.)
FC Bihor: R. Bob – R. Gunie, A. Popa, D. Stan, P. Andraș – G. Cherman, R. Săutiuț – I. Ban, A. Hosu, A. Chindlea – M. Hosu.
A második félidőben: E. Nergheș – F. Drăgan, D. Petruș, D. Lupșe, L. Ioviță – I. Pop, R. Ardelean – A. Gheorghiță, A. Popa, M. Balint – S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș
Szatmárnémeti VSK: E. Berbeacă – L. Contra, R. Prodan, C. Vădan, Fisher P., C. Vaida, Svarczkopf I., R. Ziman, Bajor D., Antal B., G. Cădar.
A második félidőben: I. Anca Trip – R. Popovici-Ciatău, C. Ene, Al. Negrea, R. Hernando, A. Micaș, Barta K., Zsiga E., B. Jeler, G. Mansour. Vezetőedző: Csík Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában