E-sport

2022.07.13. 12:37

Észak-Macedónia címét megvédve lett a CS: GO Európa-bajnokság győztese

Az ötfős csapatok a hatalmas kivetítők alatt elhelyezett színpadon foglaltak helyet a szurkolókkal szemben, a történéseket pedig tizenhat nyelven közvetítették folyamatosan élőben az interneten.

Forrás: A szerző felvétele

Jósa Attila

A legjobb tizenhat európai Counter Strike: Global Offensive csapat részvételével Nagyvárad adott otthont a múlt héten az Európa-bajnokság küzdelmeinek. Ami a rendezvényt illeti, a szervezők igencsak kitettek magukért, a Nagyvárad Arénában látott óriási kivetítők, a fény- és hangtechnika, a dekorációs elemek a világon bárhol megállták volna a helyüket. Az ötnapos esemény során több alkalommal is kilátogattunk az Európa-bajnokságra. Ami szembeötlő volt, hogy a vártnál jóval kevesebb nézőt vonzott az eddigi legnagyobb romániai e-sport találkozó. Bár az Aréna küzdőterén felállított VIP szektor folyamatosan tele volt, a lelátón a vasárnap esti döntőn is csak nagyjából 300 néző foglalt helyet. A hangulatra így sem lehetett panasz, egy-egy sikeres akciót a hagyományos sportmérkőzésekhez hasonlóan hangos ovációval köszöntöttek a szurkolók. Az ötfős csapatok a hatalmas kivetítők alatt elhelyezett színpadon foglaltak helyet a szurkolókkal szemben, a történéseket pedig tizenhat nyelven közvetítették folyamatosan élőben az interneten.
A tizenhat részt vevő csapatot négy csoportra osztották, majd minden csoportból az első két helyezett jutott tovább a rájátszásba. A Romániát képviselő szatmárnémeti OneTapGaming már a csoportkörben kiesett a versenyből.
A döntőbe végül az északmacedónok mellé nagy meglepetésre az ukránok kerültek be, miután legyőzték a nagy esélyes, több, a világranglistán is jegyzett játékossal felálló svédeket. A vasárnap esti döntőben sokáig úgy tűnt, hogy az ukránok ismét boríthatják a papírformát, de a címvédő északmacedónok fordítani tudtak, és végül 2–1 arányban nyertek, így ők képviselhetik Európát a Bali szigetén megrendezésre kerülő világbajnokságon.
A League of Legends női gémerek számára rendezett versenyét a több, európai országból érkező játékosból álló Burger Flippers csapata nyerte, így ők vehetnek részt a Girl Gamer világbajnokságon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában