Átigazoltak

2022.07.01. 13:08

Csíkszeredába igazolt Kovács Márk és Göndör Alex

Forrás: facebook/corvinul

Jósa Attila

A közelmúltban adtunk hírt arról, hogy bemutatkozott a román U18-as válogatottban a Nagyváradi CAO fiatal tehetsége, Kovács Márk, akit a Szerbia elleni bravúros idegenbeli 3–0-s győzelemmel záródó mérkőzésen a második félidő elején csereként küldött a pályára Daniel Oprescu szövetségi kapitány. Mint kiderült, Márk előző idényben nyújtott kiegyensúlyozott teljesítménye nemcsak az ifjúsági válogatotthoz jelentett ugródeszkát, a fiatal labdarúgó a következő idényt már egy osztállyal magasabban, a jelenleg másodosztályú, de nagy terveket szövögető FK Csíkszereda csapatában kezdheti meg. Szintén az FK Csíkszereda csapatához igazolt a bihardiószegi származású Göndör Alex is, aki idén februárban bemutatkozott az U17-es magyar válogatottban, legutóbbi klubja pedig a Szombathelyi Haladás volt. Mindkét játékos a nagyváradi Cătălin Sărmăşan játékosmenedzser közbenjárása után került a székelyföldi egyesülethez.

Ami a jövőre a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő nagyváradi csapatot illeti, Kovácson kívűl további két alapember is távozott az együttestől, a közönségkedvenc Florin Chitaș a Nagybányai Minaur ajánlatát fogadta el, míg Călin Jurj visszatér a Temesvári Politehnica gárdájához. A váradi együttes a tervek szerint a következő idénytől újra Bihar FC néven szerepel, de ezzel kapcsolatban még nem történt hivatalos bejelentés, a Nagyváradi CAO megnevezést 2022 június 1-től viszont hivatalosan kizárólag a klubot alapító magánbefektetők megyei bajnokságban induló együttese használhatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában