Futballkupa

2022.06.15. 15:34

Rencz Csaba emlékére rendeznek labdarúgótornát hétvégén Érmihályfalván

A nemzetközi utánpótlás-seregszemlén tíz csapat jelezte részvétel szándékát.

Forrás: ermihalyfalva.ro

BN-összeállítás

Nemzetközi korosztályos kispályás futballkupát szervez az Érmihályfalvi Unirea Sportklub Egyesület, szombaton. Az U11- es csapatok számára kiírt tornát a két évvel ezelőtt elhunyt érmihályfalvi újságíró, Rencz Csaba emlékének ajánlják a szervezők, aki munkássága során kiemelt helyen kezelte a helyi sportklub életét, különösképpen az ifjúsági és gyermekcsapatok működését, így támogatva azt. Mint azt Gyula Lehel főszervezőtől megtudtuk, tíz csapat jelezte részvételi szándékát az eseményen, a 2011–2012- ben született fiatal labdarúgók a Praszler Gyula stadionban két pályán küzdenek majd a serlegért már a reggeli óráktól. 

A megnyitót 9-kor tartják, ezt a csoportmérkőzések követik, ahol, mivel a szervezők két ötös csoportra osztották a mezőnyt, minden benevezett csapatra négy mérkőzés vár. A csoportkör végeztével rövid időre a felnőttek veszik át a főszerepet, 14 órától a hetente a város sporttermében focizni összejáró társaság, melynek oszlopos tagja volt Rencz Csaba is, egy gálameccs keretében emlékezik meg elhunyt sporttársáról. A mérkőzés után egy látványosnak ígérkező labdazsonglőr (freestyle) bemutatóval is készültek a szervezők, ezt pedig már a helyosztók követik, ahol eldől, melyik csapat nyeri az I. Rencz Csaba-emléktornát. A délelőtti szereplésnek kiemelt jelentősége lesz, mivel a nagy mérkőzésszám miatt egyenes kieséses szakaszt nem iktattak be a szervezők, így a két csoportgyőztes játssza a döntőt, a csoportmásodikok pedig a kisdöntőt. Az eredményhirdetés után, 18 órától a parlamenti válogatottak is összemérik tudásukat. 

I. Rencz Csaba-emléktorna

A csoport: FK Kraszna, Bihardiószeg, Nagyváradi Rapid, Hajdúsámson,
Érmihályfalvi Unirea.
B csoport: Kisvárda, Nagyváradi AC, Hajdúszoboszló, Nagyváradi Juventus, Nagykárolyi Victoria.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában