Labdarúgótorna

2022.06.26. 12:17

Közös csapattal indultak a székely-magyar focitornán

Forrás: Facebook

Jósa Attila

A hatodik alkalommal megrendezett csíkszeredai vetélkedőn két korcsoportban, huszonnégy erdélyi és anyaországi együttes lépett pályára. A tornát Csepel Önkormányzata és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa közösen szervezte, fővédnöke Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, házigazdája pedig a Székelyföld Labdarúgó Akadémia és az FK Csíkszereda volt. A Nagyváradi AC és az Érmihályfalvi Unirea, kiegészülve a Kolozsvári Dribli játékosaival közös csapatot indítottak a megmérettetésen Transylvania Utánpólás Központ néven. A fiatal labdarúgókat négy edző kísérte el Székelyföldre: Fele Sándor és Szabó Zoltán (Érmihályfalva), Könczei Soma (Kolozsvári Dribli), illetve a NAC edzője/kapusedzője, Váradi Attila-Gyula.

A Transylvania UK az U 11-es csapatok mezőnyében a 9. helyen zárta a tornát, az U 13-as korosztályban pedig éremért játszhatott és végül a tizenkét csapatos mezőny negyedik helyén végzett a Sepsi OSK-tól elszenvedett vereség után. A székely-magyar labdarúgótorna döntői teljes hazai sikert hoztak, az FK Csíkszereda fiataljai mindkét korosztályban az első helyen végeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában