Aranyérem

2022.06.06. 14:09

Két bajnoki címet is szereztek a hétvégén

A Nagyváradi Crișul korosztályos vízilabda csapatai a Bukarestben rendezett tornákon hatalmas fölénnyel nyerték meg az U17-es női és az U13-as bajnokságot.

Forrás: Crișul SK

Jósa Attila

Viszonylag ritkán adatik meg egy klub életében, hogy egy hétvégén belül több csapata is bajnoki címet nyerjen. A csillagok szerencsés együttállásának ezúttal a Nagyváradi Crișul Sportklub vízilabda szakosztálya volt a „szenvedő” alanya, a klub a két héttel ezelőtt megszerzett U15-ös bajnoki cím mellé további két trófeát is elhódított. Időrendi sorrendben haladva, elsőként a Crișul U17-es női csapata ünnepelhetett. A váradi lányok hat pontos előnnyel utazhattak az utolsó, bukaresti tornára, ahol esélyeshez méltóan ismét végigverték a mezőnyt. A Bukaresti Triumfot 11–6-ra, a Bukaresti 1-es számú Sportiskolát pedig 13–3-ra verték a Crișul fiataljai, majd már a bajnoki címmel a „zsebükben” a Gyulafehérvári VSK-nak sem kegyelmeztek (11–6).

A Nagyváradi Crișul U17-es női együttese ezzel százszázalékos teljesítménnyel nyerte meg a korosztályos bajnoki címet, a serleg mellé pedig az egyéni díjakat is a nagyváradiak kapták: a gólkirályi címet a csapatkapitány Nagy Debóra szerezte meg, míg a legtechnikásabb játékosnak Csáki Olíviát választották. Az érmeket Edward Andrei szövetségi edző és a Crișul igazgatója, Pető Dalma adta át a csapatnak.

Dorin Sava vezetőedző bajnoki címet szerzett kerete: Popescu Anna, Ridzyk Vivien, Dumitru Sara, Csáki Olívia, Tuleu Giulia, Lőrincz Jázmin, Gordan Lorena, Gordan Bianca, Bíró Dorottya, Sava Vanessa, Nagy Debóra, Fila Barbara, Silaghi Sara.

Bajnok az U13-as csapat is

Az U13-as gyerekcsapatok utolsó tornáját szintén Bukarestben rendezték. A lányokhoz hasonlóan hatalmas, nyolcpontos előnyt harcolt ki a korábbi fordulókban a Crișul, melyet még növelni is sikerült az utolsó meccseket követően. A bukaresti tornán a váradi gyerekek mind a hét mérkőzésüket megnyerték, 46 gólt szereztek és mindössze tizennyolcat kaptak. A Crișul egyetlen szorosabb mérkőzése a Bukaresti Triumf elleni volt, de Nicolae Diaconu és Fejér Iván tanítványai végül a fővárosiakat is kétvállra fektették (4–3). A bajnokság legjobb kapusának járó különdíjat a nagyváradi Holhoș Darius kapta meg, az érmeket pedig a szövetség versenyszervezője, Bogdan Giuclea és a győztes klub igazgatója, Pető Dalma adta át a mindössze egy évvel ezelőtt útjára indított együttesnek.

Nicolae Diaconu és Fejér Iván edzők bajnoki címet szerzett kerete: Holhoş Darius, Kabódi Milán, Boros Dávid (csapatkapitány), Barta Patrik, Kádár Márton, Cercel Eduard, Dunca Marc, Berde Mihnea, Giosu Răzvan, Tőrös-Víg István, Trifa Răzvan, Tirla Eduard, Dumitru Sara, Achim Tudor, Rydzik Vivien, Lőrinc Ármin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában