Nemzeti Liga

2022.05.15. 22:19

Vereséggel kezdte az elődöntőt a Nagyváradi VSK U

A férfi kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjének első mérkőzését pénteken a Voluntari CSO nyerte, 74–66 arányban.

Forrás: A szerző felvétele

Jósa Attila

Sorozatban hatodik alkalommal jutott be a férfi kosárlabda Nemzeti Liga elődöntőjébe a Nagyváradi VSK U, ahol pénteken a Voluntari CSO gárdája volt az ellenfele Cristian Achim tanítványainak. A VSK U vezetőedzője a Kris Richard, Stephen Holt, Tudor Fometescu, Garlon Green és Nikola Markovic összetételű kezdőötösnek szavazott bizalmat a párharc első találkozóján. Kevés üres hely maradt a mérkőzés kezdetére az Antonio Alexe Sportcsarnok lelátóin, a hatalmas érdeklődés miatt többen sajnálkozásukat fejezték ki a kilátogató nézők közül, amiért nem az új, 5300 férőhelyes Nagyvárad Arénában kerültek megrendezésre a Voluntari elleni találkozók, ahová a törzsszurkolók mellett sokan az új létesítmény okozta kíváncsiság miatt is elzarándokoltak volna. Arról nem is beszélve, hogy milyen magabiztosságról, vagy inkább annak hiányáról árulkodik a külvilág felé maga a tény, hogy a klub ennyire görcsösen ragaszkodik a 43 évvel ezelőtt, 1979-ben átadott és azóta több felújításon átesett csarnokhoz, amely romániai viszonylatban még most is a színvonalasabbak közé tartozik. A Voluntari csapata mindenesetre megérezte a „vérszagot” és kiegyensúlyozott teljesítménnyel, ha nem is könnyedén, de megnyerte az első mérkőzést. Az első két negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első tíz perc után döntetlen állt az eredményjelzőn (21–21), szünetben pedig a vendégek vezettek két ponttal (35–37).

Fordulás után sokáig úgy tűnt, a váradiak megnyerhetik a mérkőzést, a litván Dovis Bickauskis kosara után már hét ponttal vezetett a VSK U (53–46). A negyedet Török Rolland triplája zárta (53–49), az utolsó tíz percben pedig a szintén litván Sarunas Vasiliauskas vezérletével villámgyorsan kiegyenlített a Voluntari (57–57). Innen már nem volt megállás, az elbizonytalanodó hazaiak mellett szárnyaltak a CSO játékosai és végül 74–66 arányban megnyerték a párharc első találkozóját. Tegnap lapzártánk után ismét összecsapott a két gárda, erről a holnapi lapszámunkban olvashatnak részletes beszámolót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában