Labdarúgás

2022.05.29. 11:47

Véget ért az idény a nevétől is búcsúzó CAO számára

A másik ágon a Nagybányai Minaur kettős győzelemmel, 7-2-es összesítéssel jutott az osztályozó döntőjébe, így ők játszhatnak a feljutásért a vajdahunyadiakkal.

Fotó: facebook/corvinul1921

Jósa Attila

A vajdahunyadi Michael Klein Stadionban rendezték szombat délután a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság osztályzójának visszavágóját. A hazai 4–2-es vereség után a Nagyváradi CAO a tisztes helytállásban reménykedhetett, a továbbjutásra sok esélye már nem maradt Florin Farcaș tanítványainak. A vezetőedző négy helyen is változtatott a szerdai találkozóhoz képest, talán a legfontosabb változtatás a kapusposzton történt, ahol visszakerült a kezdőcsapatba Adrian Barabaș. A mérkőzés nem bővelkedett helyzetekben, a kétgólos előny birtokában a házigazdák ráérősebben futballoztak, míg a nagyváradiakban nem volt elég átütőerő ahhoz, hogy izgalmassá tudják tenni a visszavágót.

Gól végül nem született a Michael Klein stadionban, de a szépszámú hazai nézősereg így is elégedetten ünnepelte játékosait, érezhető, hogy Vajdahunyadon hatalmas támogatottságot élvez a hamvaiból feltámasztott labdarúgás. Sajnos ez a megállapítás a váradiakkal kapcsolatban nem állja meg a helyét, pedig a szerdai meccsre kilátogató több, mint 4 ezer néző is mutatja, igény azért lenne a minőségi focira.

A gólnélküli döntetlen után a CAO számára véget ért a szezon, de a szombati ütközet egyben a klub utolsó mérkőzése is volt ezen a néven, jelen állás szerint az augusztus 27-én induló új idénynek már újra Bihar FC néven, piros-kék színekben pompázva fut majd neki az együttes. A CAO név sem tűnik el teljesen a süllyesztőben, a legvalószínűbb forgatókönyv szerint a negyedik ligában szereplő második csapat helyét veszi majd át a 2017-ben a jelenlegi klubot megalapító, majd onnan távozó magánbefektetői kör. Ezzel kapcsolatban hivatalos bejelentés még nem történt, ahogy egyelőre az sem teljesen egyértelmű, hogy a harmadik ligában induló Bihar FC vezetői milyen trükkökkel, jogi kiskapuk igénybevételével próbálják majd „kicselezni”, hogy a névvel együtt ne örököljék meg a 2016-ban megszűnt egyesület több százezer eurós adósságait.

Jegyzőkönyv

Vajdahunyadi SK – Nagyváradi CAO 0-0

Vajdahunyad, Michael Klein Stadion, 3500 néző.

Vezette: Marius Chioran (Szászfenes) – Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea), Daniela Constantinescu (Craiova).

Vajdahunyadi SK: Ș. Lefter – Fl. Iacob, R. Garutti, J. Rodrigues, M. Trășcan, A. Bradu, Ad. Bedea (P. Simon, 79.), L. Buș, S. Arnăutu, A. Hergheligiu (Al. Mogoș, 79.), A. Roșu (Al. Neacșa, 87.). Vezetőedző: Florin Maxim

CAO: A. Barabaș – C. Jurj, D. Stan, Kovács M., R. Gunie, D. Cîrjan, G. Cherman (R. Ardelean, 64.), A. Popa (F. Chitaș, 64.), A. Gheorghiță, M. Ion, S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában