Vízilabda

2022.05.15. 22:05

Üres kézzel tértek haza a fővárosból

A Steaua –VSK Szuperliga–döntő első két mérkőzését nagy csatában a bukaresti együttes nyerte.

Forrás: facebook.com/CSASTEAUA

J. A.

A férfi vízilabda Szuperliga döntőjének első két mérkőzését játszották a hétvégén Bukarestben, a Steaua uszodában. A döntőnek az alapszakaszban hibátlan teljesítményt nyújtó bukarestiek voltak a toronymagas esélyesei, ennek ellenére Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu tanítványai közel jártak ahhoz, hogy borítsák a papírformát.

Az első mérkőzésen, pénteken alaposan meglepte ellenfelét a VSK, félidőben 5–3-ra a váradiak vezettek, ráadásul ezt az előnyt a harmadik negyed elején tovább tudták növelni a piros–kékek. Az utolsó negyednek 6–5-ös VSK vezetésnél kezdhettek neki a felek, ebben a negyedben mindössze egy gól született, amit a házigazdák szereztek, így büntetődobásokkal dőlt el a bajnoki döntő első ütközete. A bukarestiek 4–2 arányban nyerték a szétlövést, ezzel nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul a VSK.

A második mérkőzésen, szombaton, megismétlődni látszott az első találkozó forgatókönyve, a váradi alakulat 5–2-re elhúzott, de nem tudta végleg leszakítani ellenfelét. A Steaua először a harmadik negyedben vette át a vezetést (8–7), majd az utolsó negyedben 9–9 után két gólt szerezve 11–9-re megnyerte a döntő második felvonását is. A váradi csapat legeredményesebb játékosa az üzbég Kiril Rustamov volt a két mérkőzésen szerzett hat góljával. Az egyik fél három győzelméig tartó bajnoki döntő harmadik mérkőzését május 24-én, kedden rendezik a nagyváradi Crișul uszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában