Labdarúgás

2022.05.05. 12:51

Újabb CAO-vereség a harmadosztályban

A váradiak három fordulóval a rájátszás vége előtt már csak három ponttal előzik meg a Félixfürdői Lotust.

Fotó: facebook.com/caoradea

Jósa Attila

Hétközi fordulót rendeztek szerdán a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. A 10. csoportban a Nagyváradi CAO tovább folytatta mélyrepülését, a megyei rangadón sem tudott pontot szerezni a zöld-fehér alakulat, így, bár még tíz nappal ezelőtt is biztosnak látszott Florin Farcaș tanítványainak helye az osztályozón, könnyen elképzelhető, hogy a felsőházi rájátszás végén a Félixfürdői Lotus öltözőjében lesz pezsgőbontás.

A szerda délutáni találkozón jobban kezdtek a vendégek, az első negyedóra végén Chitaș lövése nem sokkal tévesztett csak célt. Tíz perccel később érkezett a Lotus válasza, ekkor Pop átadása után Sîrbu tizenhárom méterről a felső lécet trafálta telibe. A 30. percben megszerezte a vezetést a váradszentmártoni együttes: egy kirúgást követően Ardeleant szerelte Blăgea a CAO térfelének közepén, majd megiramodott Barabaş kapuja irányába. A váradi csapatban nevelkedett középpályás, miután nem ütközött különösebb ellenállásba, 19 méterről mintaszerűen csavart félmagasan a hosszú sarokba (1–0).

Fordulás után átvette a játék irányítását a CAO, de a váradiak az ellenfél tizenhatosának előterébe érve nem találták a remekül tömörülő védelem ellenszerét. Komolyabb helyzet így csak beívelések után alakulhatott ki, de a csereként beállt Gheorghiţă két alkalommal sem tudta értékesíteni ígéretes lehetőségeit. Az eredmény már nem változott, így a két Bihar megyei alakulatot mindössze három pont választja el egymástól a táblázaton. Az alsóházban a Nagyváradi Luceafărul hazai pályán szenvedett 10–0-s vereséget a Zilahi SCM gárdájától.

Sok ideje nem marad a csapatoknak a pihenésre, szombaton már a hetedik fordulót rendezik a rájátszásban. A Nagyváradi CAO 15 órától fogadja a Bodola Gyula Stadionban a désieket, míg a Lotus Nagybányára látogat.

JEGYZŐKÖNYV

Félixfürdői Lotus – Nagyváradi CAO 1-0 (1-0)

Váradszentmárton, 200 néző. 

Vezette: Lucian Andrei Țiții (Kiscsűr) – Emeric Tocai, Răzvan Spătar (mindketten Nagyszeben)

Gólszerző: Patrick Blăgea (30.)

Lotus: E. Beke – C. Copil, Al. Pintea, C. Oros, M. Arsene, P. Blăgea, M. Popa, V. Costea (S. Ciocan, 81.), Ș. Meșter (S. Cucu, 59.), C. Sîrbu (S. Nogo, 87.), F. Pop. Vezetőedző: Gheorghe Ghiț

CAO: A. Barabaş – C. Jurj, Cl. Petruș, D. Stan, Kovács M., G. Cherman (A. Gheorghiţă, 17.), R. Gunie (D. Cîrjan, 81.), R. Ardelean (M. Ion, 63.), Ad. Popa (P. Chiș-Toie, 63.), F. Chitaș (A. Chindlea, 63.), S. Jurj. Vezetőedző: Florin Farcaș

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában